Dak- en thuislozenopvang De Elementen

Dak- en thuislozenopvang De Elementen in Vlaardingen biedt tijdelijke nachtopvang en begeleiding aan mensen die dak- en/of thuisloos zijn en de regie over hun leven zijn verloren. Het is een veilige plek waar mensen met diverse problemen onderdak vinden en naast persoonlijke begeleiding ook twee maaltijden per dag ontvangen. Ook kunnen zij hier terecht voor basisvoorzieningen, zoals een douche en gelegenheid om kleding te wassen.

Daarnaast beschikt Stoed over een winteropvang waar je terecht kunt als de gevoelstemperatuur buiten 0 graden of kouder is.

Voor wie?

Je kunt bij De Elementen terecht als je:

  • 18 jaar of ouder bent.
  • onderdak zoekt en diverse problemen hebt. Bijvoorbeeld financiële problemen, problemen met je (mentale) gezondheid of een verslaving.
  • hulp wilt om de regie over je leven terug te krijgen.
  • van het Centraal Onthaalloket van de gemeente Vlaardingen toegang hebt gekregen.

Bij De Elementen vangen we mensen op uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

“De Elementen hebben me een kans geboden. Veel mensen onderschatten het belang van een slaapplaats, eten en iemand die je weer op weg helpt als je het even niet alleen kunt. Ik zal de hulp die ik hier heb gekregen nooit vergeten”.

Begeleiding

De inhoud van de ondersteuning en begeleiding die je krijgt, bepaal je samen met jouw persoonlijk begeleider en jouw (persoonlijke) netwerk. Dit wordt vastgelegd in een ondersteuningsplan. Zo geeft dit plan een duidelijk overzicht van hoe je stap voor stap gaat werken aan perspectief en groei.

Dit kan zijn met betrekking tot wonen, omgaan met geld, zorg, sociaal en psychisch functioneren en daginvulling.

Om jou de ondersteuning te bieden die het beste bij jou past, werken we samen met andere organisaties. Waar nodig schakelen we hen, in overleg met jou, in. Zo zorgen we er samen voor dat je niet alleen tijdens het traject bij De Elementen goede ondersteuning krijgt, maar dat je dit ook krijgt als je bij ons weggaat.

“Om hulp vragen was niet makkelijk, maar nu ben ik blij dat ik het wel heb gedaan. Dankzij de begeleiding maak ik weer stappen vooruit. Binnenkort mag ik hier in de buurt aan de slag om werkervaring op te doen.”

Aanmelden

Om bij De Elementen terecht te kunnen, is toestemming van het Centraal Onthaalloket van de Gemeente Vlaardingen noodzakelijk.

Het Centraal Onthaalloket is gevestigd aan Westnieuwland 6, 3131 VX in Vlaardingen. Je kunt hier op dinsdag en donderdag tijdens het inloopspreekuur van 09.00 – 12.00 uur terecht. Van maandag t/m vrijdag zijn zij telefonisch bereikbaar op 010 248 4000.

Met de toestemmingspapieren van het Centraal Onthaalloket kom je vervolgens naar De Elementen. Afhankelijk van of er plaats is, kun je gelijk terecht of kom je op de wachtlijst. De kosten per nacht zijn €7,00. Mocht je nog geen inkomen hebben, dan verrekenen we dat later.

Bij De Elementen kunnen we maximaal 28 personen tegelijk een vaste slaapplaats en een begeleidingstraject aanbieden. Daarnaast hebben we 6 crisisbedden beschikbaar.

Bij binnenkomst ontvang je van ons de routewijzer. Hierin kun je lezen uit welke stappen een traject bij De Elementen bestaat en wat er allemaal bij komt kijken. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.

Download folder