Ervaringsdeskundigen

Bij Stoed werken we graag samen met ervaringsdeskundigen. Iedere ervaringsdeskundige heeft zelf een herstelproces doorgemaakt. Door het gebruiken van deze persoonlijke ervaringen sluit je als ervaringsdeskundige op een unieke manier aan bij onze cliënten, bewoners en hun netwerk. Op deze manier werk jij aan perspectief en groei van mensen met een psychische of sociale kwetsbaarheid.

“Soms leek het alsof ik de enige was die kwetsbaar was en geen plek had in de maatschappij. Mijn begeleider heeft hetzelfde meegemaakt en ondersteunt mij nu bij mijn herstel. Dat is heel fijn. Hij weet hoe het is om je zo te voelen en dat voelt gelijk minder alleen.”

Jouw rol

Als je als ervaringsdeskundige bij Stoed aan de slag gaat, werk je eerst op verschillende afdelingen mee. Zo bekijken we waar jouw ervaring het beste past en waar jij het beste tot je recht komt. Jouw rol is niet altijd hetzelfde. Het ene moment ben je een rolmodel of inspirator en het andere moment ondersteun je de cliënt bij (persoonlijke) verandering en herstel. Daarnaast kijk je altijd naar mogelijkheden en talenten en zorg je voor verbinding met de cliënt en / of diens netwerk, met professionals binnen of buiten onze organisatie of met instanties en verenigingen.

“Ik werk vanuit mijn eigen ervaring samen met mensen die nog aan het herstellen zijn. Het is persoonlijk en kwetsbaar werk, maar ik maak nu meer verschil dan vroeger. Toen ging het vooral om de buitenkant. Een goed salaris, dure auto en een mooi huis. Nu vind ik de binnenkant veel belangrijker.”

Jouw perspectief en groei

Als ervaringsdeskundige is jouw herstelproces een belangrijk onderdeel van jouw ontwikkeling. Daar stopt het voor ons uiteraard niet.

Positieve Gezondheid vinden we ook voor jou van belang . We vinden jouw gezondheid, ontwikkeling en plezier in het werk belangrijk. Daarom stimuleren we je om te blijven leren en jouw kennis uit te breiden. Dit kan onder andere via de GGZ Ecademy, een plek vol cursussen en leermogelijkheden.

Aan de slag

Wil je als ervaringsdeskundige aan de slag bij Stoed? Of wil je hier eerst meer over weten? Bekijk de mogelijkheden of neem contact op met onze afdeling P&O. Bel 010 – 5 991 991 of mail naar sollicitaties@stoed.nl.