Het verhaal van Melissa

"Ik voel dat ik socialer ben geworden"

Melissa heeft een kwetsbaarheid en is vroeger veel gepest. Hierdoor vond ze het moeilijk om mensen te vertrouwen en voelde zij zich vaak alleen. Dat veranderde toen ze op advies van haar oma naar de inloopvoorziening Vitamine G ging.

Bij Vitamine G doet Melissa enthousiast mee met allerlei activiteiten. Zo startte ze met een weerbaarheidstraining. Dat bracht haar meer zelfvertrouwen en ze leerde er om beter voor zichzelf op te komen. Daarnaast heeft haar deelname aan Hatha Yoga een positief effect op haar lichamelijke klachten: “Yoga zorgt ervoor dat ik leer tot rust te komen en mij beter te ontspannen. Ik heb een manier gevonden om anders met mijn fysieke signalen om te gaan. Daardoor voel ik minder onrust en pijn in mijn lichaam.”

Werken aan fysieke en mentale gezondheid

Melissa heeft ook veel baat bij het beweegprogramma Samenfit. Dat levert haar niet alleen een betere conditie op, ze is er ook van afgevallen. “En er wordt hersentraining bij gegeven. Ik werk dus ook aan mijn geest. Tijdens het sporten kan ik goed mijn frustratie kwijt en krijg ik positievere gedachten in mijn hoofd. Ik pieker dan minder.”

In dansen heeft Melissa ook een manier gevonden om zich te uiten. Bij de dansgroep van Vitamine G voelt zij zich prettig en vrij. Die ervaring wilde zij graag delen met een vriendin. “Ik heb haar uitgenodigd om een keertje mee te gaan. Nu gaat zij vaker mee. De groep is heel hecht, iedereen vraagt altijd hoe het met je gaat.”

Helpen bij de lunch

Melissa is als helper actief bij de gezonde lunch die iedere woensdag wordt geserveerd: “Dat biedt mij veel gezelligheid, ik leer er nog meer mensen kennen én ik eet er lekkere en gezonde dingen. Mijn taak is om samen met inloopcoach Amrieta een boodschappenlijst te maken voor de lunch en samen boodschappen te doen. Dan praten wij altijd over van alles en nog wat.”

Jezelf zijn

Voorheen voelde Melissa zich weleens alleen. Door haar bezoeken aan Vitamine G is dat veranderd: “Ik voel dat ik socialer ben geworden. Doordat ik in het verleden veel gepest ben, vertrouwde ik niemand meer. Dat is nu echt aan het veranderen. Met de coaches Amrieta en Frits heb ik een vertrouwensband, ik word door hen gekend, gehoord en gezien. Ik ben heel blij met Vitamine G, hier mag ik mijzelf zijn.”