Rij jij de deelnemers naar de dagbesteding?

Rij jij de deelnemers naar de dagbesteding?

Onze volwassen deelnemers aan de dagbesteding wachten met smart op jouw komst. Zij kunnen niet allemaal zelfstandig naar Buurtcentrum De Hooftzaak komen. Doordat jij hen daar naar toe en/of weer naar huis brengt, maak je het voor hen mogelijk om een leuke en zinvolle dag te hebben.

Zo kunnen zij onder de mensen zijn en leuke en leerzame activiteiten doen waarmee zich ontwikkelen. Als chauffeur bij De Hooftzaak rij je korte ritjes en haal je de deelnemers op verschillende adressen in Maassluis op.

Dagen, tijden en locatie

Je bent beschikbaar op maandag en/of vrijdag van 8.45 tot 16.30 uur. Bij voorkeur wil je op een vaste dag aan de slag. Het zou fijn zijn als je bij ziekte of vakantie van de andere chauffeur wilt invallen.

Is dit vrijwilligerswerk iets voor jou?

Je beschikt over rijervaring en minimaal een rijbewijs B om in een personenbusje te mogen rijden. Je rijdt graag en je hebt er plezier in om jouw ritten gezellig en veilig te laten verlopen. Als iemand hulp nodig heeft bij bijvoorbeeld het instappen dan sta je klaar om te helpen.

Wat bieden wij?

Als vrijwillig chauffeur bij De Hooftzaak ga je zelfstandig aan de slag. Je krijgt ruimte voor initiatief en werkt samen met enthousiaste vrijwilligers. Je ontvangt goede begeleiding en een gratis VOG. Ook heeft Stoed een attentiebeleid voor bijzondere momenten.

Neem voor meer informatie over de vacature of om je aan te melden, contact op met Izabela Puchniarska op telefoonnummer 010 – 46 08 981 of per e-mail op puchniarska@stoed.nl.

Wandelen is samen veel leuker

Wandelen is samen veel leuker

Hou je van samen wandelen en vind je het leuk om onze bewoners van de beschermd wonen locaties in Maassluis een fijn moment te bezorgen? Word wandelmaatje!

Wat levert het op?

Gezellig contact en beweging in de buitenlucht zijn gegarandeerd. Een wandeling met jou maakt voor de bewoners echt een verschil met betrekking tot hun welzijn en gezondheid.

Wanneer?

Dat kun je zelf aangeven. Al vinden onze bewoners structuur wel heel erg fijn.

Wie zijn onze bewoners?

Op onze woonlocaties wonen volwassenen vanaf 18 jaar en senioren met een psychiatrische kwetsbaarheid. Afhankelijk van de locatie wonen zij ieder in een eigen appartement of in een gezamenlijke woning. Op beide locaties krijgen bewoners dagelijks begeleiding.

Alleen gaan wandelen is voor sommige bewoners spannend en/of een drempel, terwijl ze het wel graag zouden willen. Daarnaast maken sommige bewoners buiten gebruik van een rolstoel.

Is dit vrijwilligerswerk iets voor jou?

Dit vrijwilligerswerk is echt iets voor jou als je plezier hebt in het contact met kwetsbare stadsgenoten. Je geniet van buiten zijn en wandelt graag samen in een rustig tempo. Vind je het geen probleem om een rolstoel te duwen? Dan horen we dat ook graag.

Je hebt geduld en een vriendelijk, behulpzaam karakter. Je begrijpt hoe belangrijk structuur en het verstandig omgaan met prikkels voor jouw nieuwe wandelmaatje is.

Wat hebben we jou te bieden:

Als wandelmaatje ga je zelfstandig met een bewoner wandelen. Je ontvangt goede begeleiding en een gratis VOG. Ook heeft Stoed een attentiebeleid voor bijzondere momenten.

Interesse of vragen?

Bel Michel Damhuis op 06 51 53 71 35 of mail naar mdamhuis@stoed.nl.

Verzorg jij een heerlijke lunch?

Verzorg jij een heerlijke lunch?

Tovert het idee aan gezellig contact en het klaar maken van gezonde lunches voor Maassluizers een lach op jouw gezicht? Buurtcentrum De Hooftzaak biedt jou hier de mogelijkheid voor!

Je gaat aan de slag volgens een lunchmenu. Hier mag je uiteraard over meedenken. Vervolgens doe je voorafgaand aan de lunch de boodschappen. Tijdens de lunch ben je niet alleen. Je werkt samen met een collega vrijwilliger die de bestellingen opneemt.

Dagen, tijden en locatie

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger voor op woensdag en/of vrijdag van 10.00 – 13.30 uur. Je kunt zelf aangeven met welke regelmaat je aanwezig wilt zijn.

Is dit vrijwilligerswerk iets voor jou?

Dit vrijwilligerswerk is iets voor jou als je zelfstandig en in een gezellige omgeving wilt werken. Je vindt een gezonde lunch belangrijk en draait je hand niet om voor het klaar maken van een broodje gezond of een tosti. Als je ook nog graag soep maakt, breng je niet alleen onze bezoekers, maar ook ons in de zevende soephemel.

De Hooftzaak is de plek voor jou als je maatschappelijk betrokken vrijwilligerswerk wilt doen. Bij ons ontmoet je bezoekers van alle leeftijden, uit alle wijken van Maassluis en met verschillende achtergronden.

Wat wij bieden

Je praat mee over het menu, krijgt ruimte voor initiatief en werkt samen met enthousiaste vrijwilligers. Je ontvangt een gratis VOG, een gratis cursus sociale hygiëne en goede begeleiding. Tevens heeft Stichting Onder Een Dak een attentiebeleid voor bijzondere momenten.

Meer informatie en aanmelden

Neem voor meer informatie over de vacature of om je aan te melden, contact op met Izabela Puchniarska op telefoonnummer 010 – 46 08 981 of per e-mail op puchniarska@stoed.nl.