Rij jij de deelnemers naar de dagbesteding?

Rij jij de deelnemers naar de dagbesteding?

Onze volwassen deelnemers aan de dagbesteding wachten met smart op jouw komst. Zij kunnen niet allemaal zelfstandig naar Buurtcentrum De Hooftzaak komen. Doordat jij hen daar naar toe en/of weer naar huis brengt, maak je het voor hen mogelijk om een leuke en zinvolle dag te hebben.

Zo kunnen zij onder de mensen zijn en leuke en leerzame activiteiten doen waarmee zich ontwikkelen. Als chauffeur bij De Hooftzaak rij je korte ritjes en haal je de deelnemers op verschillende adressen in Maassluis en Vlaardingen op.

Dagen, tijden en locatie

Je bent beschikbaar op maandag en/of vrijdag 8.45-10.00, 11.30-13.30 (indien nodig) en 15.30-16.30 uur. Bij voorkeur wil je op een vaste dag aan de slag.

Daarnaast kun je ook op oproepbasis aan de slag. Dit betekent dat je gedurende maandag of vrijdag beschikbaar en telefonisch bereikbaar bent voor als iemand bijvoorbeeld onverwacht eerder naar huis moet worden gebracht. In de tussentijd kun je andere dingen doen.

Is dit vrijwilligerswerk iets voor jou?

Je beschikt over rijervaring en minimaal een rijbewijs B om in een personenbusje te mogen rijden. Je rijdt graag en je zorgt ervoor dat jouw ritten gezellig en veilig verlopen. Als iemand hulp nodig heeft bij bijvoorbeeld het instappen dan sta je klaar om te helpen.

Wat bieden wij?

Als vrijwillig chauffeur bij De Hooftzaak ga je zelfstandig aan de slag. Je krijgt ruimte voor initiatief en werkt samen met enthousiaste vrijwilligers. Je ontvangt goede begeleiding en een gratis VOG. Ook heeft Stoed een attentiebeleid voor bijzondere momenten.

Neem voor meer informatie over de vacature of om je aan te melden, contact op met Izabela Puchniarska op telefoonnummer 010 – 46 08 981 of per e-mail op puchniarska@stoed.nl.

Enthousiaste doeners gezocht!

Vind je het leuk om mensen te helpen met het doen van kleine klusjes? Draai je je hand niet om voor het ophangen van een schilderij, het schilderen van een deur of het vervangen van een lamp? Sluit je dan aan bij het sociale klusteam van Maassluis!

Als lid van dit team ga je samen met een medeklusser in Maassluis langs bij mensen met een laag inkomen om hen met eenvoudige klussen te helpen. Jouw aanwezigheid en inzet maken voor hen een groot verschil. Een gezellig praatje, glimlach en enorme dankbaarheid zijn gegarandeerd.

Dagen, tijden en locatie

Dit vrijwilligerswerk is flexibel. Je kunt zelf aangeven op welke dagen / dagdelen en hoe vaak je beschikbaar bent.

Is dit vrijwilligerswerk iets voor jou?

Dit vrijwilligerswerk is echt iets voor jou als je plezier hebt in het doen van klusjes in huis. Je vindt het belangrijk om stadsgenoten te helpen en je doet dit graag samen met iemand.

Als lid van het klusteam kun je rekenen op een gratis VOG, goede begeleiding en een vergoeding van gemaakte onkosten.

Het sociale klusteam

Het sociale klusteam is een initiatief van gemeente Maassluis, Present, E25, Vluchtelingenwerk, Voedselbank en Stoed.

Meer informatie en aanmelden

Neem voor meer informatie over de vacature of om je aan te melden, contact op met KliK Maassluis. Zij zijn bereikbaar op 010 593 1515 of per mail maassluis@klikvrijwilligers.nl. Je kunt ook reageren door te reageren op de vacature in de vacaturebank van KLiK.

Verzorg jij een heerlijke lunch?

Verzorg jij een heerlijke lunch?

Tovert het idee aan gezellig contact en het klaar maken van gezonde lunches voor Maassluizers een lach op jouw gezicht? Buurtcentrum De Hooftzaak biedt jou hier de mogelijkheid voor!

Je gaat aan de slag volgens een lunchmenu. Hier mag je uiteraard over meedenken. Vervolgens doe je voorafgaand aan de lunch de boodschappen. Tijdens de lunch ben je niet alleen. Je werkt samen met een collega vrijwilliger die de bestellingen opneemt.

Dagen, tijden en locatie

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger voor op dinsdag en/of donderdag van 10.00 – 13.30 uur. Je kunt zelf aangeven met welke regelmaat je aanwezig wilt zijn.

Is dit vrijwilligerswerk iets voor jou?

Dit vrijwilligerswerk is iets voor jou als je zelfstandig en in een gezellige omgeving wilt werken. Je vindt een gezonde lunch belangrijk en draait je hand niet om voor het klaar maken van een broodje gezond of een tosti. Als je ook nog graag soep maakt, breng je niet alleen onze bezoekers, maar ook ons in de zevende soephemel.

De Hooftzaak is de plek voor jou als je maatschappelijk betrokken vrijwilligerswerk wilt doen. Bij ons ontmoet je bezoekers van alle leeftijden, uit alle wijken van Maassluis en met verschillende achtergronden.

Wat wij bieden

Je praat mee over het menu, krijgt ruimte voor initiatief en werkt samen met enthousiaste vrijwilligers. Je ontvangt een gratis VOG, een gratis cursus sociale hygiëne en goede begeleiding. Tevens heeft Stichting Onder Een Dak een attentiebeleid voor bijzondere momenten.

Meer informatie en aanmelden

Neem voor meer informatie over de vacature of om je aan te melden, contact op met Izabela Puchniarska op telefoonnummer 010 – 46 08 981 of per e-mail op puchniarska@stoed.nl.

Handige Harry / Harriët die niet van verspillen houdt

Handige Harry / Harriët die niet van verspillen houdt

‘Weggooien? Mooi niet!’. Ken je dat? Dat je favoriete apparaat het ineens niet meer doet? Die mooie waterkoker, dat handige tosti-ijzer of die vertrouwde laptop. Bij het Repair Café repareren we verschillende apparaten.

Als vrijwilliger bij het Repair Café kun je veel mensen blij maken door hun kapotte apparaat te repareren. Zo ga je verspilling tegen, ben je creatief en technisch bezig en heb je leuk contact met onze bezoekers.

Is dit vrijwilligerswerk iets voor jou?

Dit vrijwilligerswerk is iets voor jou als je graag techniek en sociaal contact combineert. Je houdt niet van verspillen, je vindt het leuk om technische apparaten te repareren en je maakt graag een praatje met de bezoekers van het Repair Café.

Het Repair Café in Buurtcentrum De Hooftzaak vindt iedere 2e en 4e woensdagmiddag van de maand plaats. Je kunt zelf aangeven hoe vaak je aanwezig wilt zijn.

Uiteraard zorgen wij voor het benodigde gereedschap. Je ontvangt een gratis VOG en goede begeleiding. Ook hebben we een attentiebeleid voor bijzondere momenten.

Aanmelden of meer informatie

Neem voor meer informatie over de vacature of om je aan te melden, contact op met Izabela Puchniarska op telefoonnummer 010 – 46 08 981 of per e-mail op puchniarska@stoed.nl. Ook kun je tijdens het Repair Café bij ons langs komen aan de P.C. Hooftlaan 11a in Maassluis.

Samen jammen, leer jij het onze bewoners?

Samen jammen, leer jij het onze bewoners?

Samen muziek maken. Even de gedachten verzetten, ontspannen en iets nieuws leren. Dat doet onze bewoners van dak en thuislozenopvang De Elementen goed. Het helpt hen om zich beter te voelen en zich beter te kunnen richten op hun herstel.

Een muziekhoek met instrumenten is er al, maar de kennis en vaardigheden om de instrumenten te bespelen mist nog. Met jouw hulp leren de bewoners deze instrumenten te bespelen en samen muziek te maken. Zo combineer je jouw hobby met het vergroten van het welzijn van de bewoners.

Is dit vrijwilligerswerk iets voor jou?

Jij maakt graag muziek èn je vind het leuk om het anderen te leren. Ook ben je maatschappelijk betrokken, zelfstandig, sta je stevig in je schoenen en weet je met geduld en respect met onze bewoners om te gaan. Is dit herkenbaar? Misschien is dit vrijwilligerswerk iets voor jou!

Wat wij bieden

Je krijgt bij De Elementen de ruimte om jouw muzikale ideeën in te brengen. We bespreken graag samen met jou hoe laat, op welke avond en hoe vaak je aanwezig bent. Je kunt rekenen op begeleiding en een gratis VOG. Ook hebben we een attentiebeleid voor bijzondere momenten.

Studeer jij nog aan muziekopleiding? Dan levert dit vrijwilligerswerk jou zeker relevante ervaring op!

Aanmelden of meer informatie

Neem voor meer informatie over de vacature of om je aan te melden, contact op met De Elementen. Bel 010 – 4 608 989 of mail naar elementenmentoren@stoed.nl.