Methodisch begeleider Dak- en thuislozenopvang voor 24-28 uur

Jij hebt affiniteit met dakloze mensen en zet je graag voor hen in. Dak- en thuislozenopvang De Elementen biedt jou een unieke locatie om dit te doen. De Elementen is de enige opvang voor dak- en thuislozen in de regio. Een kleine locatie met 30 bedden, waar jij zorgt dat volwassenen van 18 tot 80 jaar met een grote diversiteit aan achtergronden bed, bad, brood en begeleiding krijgen.

Jij maakt het mogelijk

Als bewoners na maximaal 21 weken bij ons weggaan, is het begeleidingsproces soepel verlopen, zijn zij adequaat begeleid en hebben zij de regie over hun leven zo ver als mogelijk teruggepakt.

Jij zorgt hiervoor door:
• 5 persoonlijk begeleiders aan te sturen op inhoud, zodat de dienstverlening optimaal verloopt. Hierbij spreek jij de collega’s ook aan op diens functioneren. (50% van jouw uren)
• processen soepel te laten verlopen doordat jij o.a. de schakel tussen de gemeente en onze bewoners bent.
• 2-3 bewoners persoonlijke begeleiding te bieden.
• Intakegesprekken te voeren en samen met persoonlijk begeleiders de verantwoordelijkheid voor de begeleidingsplannen te dragen. Hiermee werken jullie met de bewoners toe naar zingeving, meedoen en uitbreiding van hun competenties en sociale netwerk.

Het ervaringsverhaal van ex-bewoner Miranda op onze website geeft je een nog completer beeld van wat jij voor dak- en thuisloze mensen kunt betekenen.

Hier maak jij het waar

Op locatie De Elementen in Vlaardingen werk je in een team van 14 gedreven en betrokken professionals. Het team bestaat uit nachtcoaches, begeleiders, een kok, een huismeester en een teamleider. De teamleden zijn hecht, leren van elkaar en kunnen als het nodig is op elkaar terugvallen.

“Ik ben dankbaar dat ik onderdeel kan zijn van een proces dat iemands leven verandert”
Hanna, Methodisch begeleider

We denken in mogelijkheden niet in beperkingen. Ondernemerschap en out of the box denken zijn belangrijk. Dit is o.a. terug te zien in het fotoproject Ik weet waar je hart woont. Hierbij ontwikkelden 5 bewoners zich als fotograaf en werkten zij mee om het maatschappelijke beeld van dakloze mensen te veranderen.

Samen plezier hebben is ook belangrijk. Met de bewoners, bijvoorbeeld bij de jaarlijkse, en inmiddels beroemde, kerstbingo, En met het team tijdens teamuitjes en de dagelijkse lunch. Dit is een belangrijk moment op de dag waar 1 van de collega’s regelmatig een lekkere lunch maakt en werk geen onderwerp van gesprek is.

Dak- en thuislozenopvang De Elementen is onderdeel van dé regionale netwerkorganisatie voor zorg en welzijn: Stichting Onder Een Dak. Deze netwerkorganisatie bestaat uit 2 stichtingen; Stoed en Seniorenwelzijn met samen bijna 100 medewerkers. We kennen elkaar, hebben korte lijnen en zien elkaar als mens en waarderen elkaar als collega. Onze aandacht en inzet richt zich op volwassenen en senioren met een sociale of psychische kwetsbaarheid. Samen met hen, hun netwerk en onze partners werken we aan perspectief en groei op verschillende levensterreinen.

Jij hebt het

De bevlogenheid en helicopterview om je in te zetten voor dakloze mensen die zeer kwetsbaar zijn en te maken hebben met hulpvragen op meerdere gebieden.

Ook breng je mee:
• Zelfreflectie
• Weerbaarheid in uitdagende situaties, zoals bij spanning, agressie, bedreiging ed.
• Een afgeronde HBO opleiding verpleegkunde, agogie, gehandicaptenzorg of Social Work aangevuld met ruime werkervaring in de zorg.
• Bekendheid met mensen met psychiatrische, verslavings- of daarmee vergelijkbare problematiek.

Dit verdien jij

Jouw salaris bedraagt € 2870 tot maximaal € 3863 bruto per maand gebaseerd op een 36-urige werkweek. Dit is schaal 45 conform cao GGZ. Het salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring.

We vinden dat jij meer verdient! Zo kan jij o.a. rekenen op:
• de mogelijkheid om op locatie en beperkt thuis te werken.
• ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingen en trainingen. O.a. via de GGZ Ecademy.
• een inspirerende werkomgeving in een groeiende, lokale organisatie waar we je bij naam kennen.
• onregelmatigheidstoeslag

Hier start jouw nieuwe baan

Wil je meer weten over deze vacature? Bel of app Hanna Ibrahim (tot 17 mei)/ Ahmet Tashan (per 17 mei), op 06 57 88 22 93.

Wil je gelijk solliciteren?
Leuk! Stuur ons dan jouw sollicitatiebrief of videosollicitatie. Kies de sollicitatievorm die bij jou past zodat we jou gelijk goed leren kennen. We vinden het erg fijn als je ook een cv toevoegt.

Vervolg van de procedure:
• Reageren kan tot en met 2 juni 2024.
• 1e gesprekken: in de week van 3 juni met Ahmet en een andere collega.
• Dagdeel meelopen
• 2e gesprek met teamleider Eva en Ilaysa
• Arbeidsvoorwaardengesprek

 

Gastvrouw/gastheer buurtcentrum – 24 uur

Welkom bij Buurtcentrum De Hooftzaak. Dé plek, in het centrum van de stad, waar gemiddeld 40 mensen per dag elkaar op een laagdrempelige manier ontmoeten voor een kletspraatje en interessante activiteiten. Een ongedwongen sfeer op een maatschappelijk betrokken locatie waar we kijken naar wensen en mogelijkheden. We hebben een ontmoetingsruimte, atelier, houtwerkplaats, stadstuin en een grote open keuken. Dit is ook de plek waar jij 85% van je werktijd bent. Samen met vrijwilligers en cliënten van de dagbesteding zorg jij ervoor dat de lunchbezoekers genieten van lunches met ingrediënten uit de stadstuin.

Jij maakt het mogelijk

Bezoekers (18-100 jaar) voelen zich thuis bij Buurtcentrum De Hooftzaak. Zij voelen zich hier gezien en gehoord en ervaren door hun bezoek een betere kwaliteit van leven.

Jij zorgt hiervoor door:
• Een team van +/- 5 keukenvrijwilligers per dag, inclusief cliënten van de dagbesteding, aan te sturen en te begeleiden. Samen voorzien jullie de bezoekers van een gezonde en vriendelijk geprijsde lunch.
• Een luisterend oor te bieden, hulpvragen te signaleren en hiervoor door te verwijzen naar een collega of andere organisatie.
• Bezoekers te informeren en enthousiasmeren bij activiteiten, ruimtes gebruiksklaar te maken, postbussen te beheren en de was te doen.

Amy is bezoeker van De Hooftzaak en vertelt graag over haar ervaring.

Hier maak jij het waar

Team De Hooftzaak bestaat uit 5 mensen die werken als gastvrouw, activiteitenbegeleider, methodisch begeleider en teamleider. Een kleine hechte groep mensen dat zich kenmerkt door openheid en onderlinge veiligheid. Creativiteit en het delen van eigen ideeën wordt gestimuleerd. Deze professionals werken samen met een team van ongeveer 30 trouwe vrijwilligers die wisselend aanwezig zijn.

“Na m’n vakantie heb ik echt weer zin om in dit team aan het werk te gaan” David, Activiteitenbegeleider

De Hooftzaak is ook de uitvalsbasis van team Thuisbegeleiding. Hierdoor zie jij hen ook regelmatig in het buurtcentrum.

Buurtcentrum De Hooftzaak is onderdeel van dé regionale netwerkorganisatie voor zorg en welzijn: Stichting Onder Een Dak. Deze netwerkorganisatie bestaat uit 2 stichtingen; Stoed en Seniorenwelzijn met samen bijna 100 medewerkers. We kennen elkaar, hebben korte lijnen, zien elkaar als mens en waarderen elkaar als collega. Onze aandacht en inzet richt zich op volwassenen en senioren met een sociale of psychische kwetsbaarheid. Samen met hen, hun netwerk en onze partners werken we aan perspectief en groei op verschillende levensterreinen.

Jij hebt het

De bevlogenheid om samen met vrijwilligers mensen met een kwetsbaarheid zoveel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij.

Ook breng je mee:
• Bekendheid met mensen met een psychische of sociale kwetsbaarheid, licht verstandelijke beperking, psychiatrische en/of verslavingsproblematiek.
• Ervaring in het werken met vrijwilligers en cliënten in een horeca(-achtige) omgeving en kennis van sociale hygiëne.
• Minimaal een (V)MBO diploma.

Dit verdien jij

Jouw salaris bedraagt € 2176 tot maximaal € 2870 bruto per maand gebaseerd op een 36-urige werkweek. Dit is schaal 25 conform cao GGZ. Het salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring.

We vinden dat jij meer verdient! Zo kan jij o.a. rekenen op:
• een HACCP en BHV cursus betaald door de organisatie
• ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingen en trainingen. O.a. via de GGZ Ecademy.
• een inspirerende werkomgeving in een groeiende, lokale organisatie waar we je bij naam kennen.

Hier start jouw nieuwe baan

Wil je meer weten over deze vacature?
Bel of app Rilana Zalentein, gastvrouw, op 06 – 24 28 42 89. Je bent van harte welkom om nog voor jouw sollicitatie langs te komen. Stel onder het genot van een kop koffie je vragen en ontmoet de collega’s. Bel Rilana voor een afspraak.

Wil je gelijk solliciteren?
Leuk! Stuur dan jouw sollicitatiebrief of videosollicitatie naar sollicitaties@stoed.nl. Kies de sollicitatievorm die bij jou past, zodat we jou gelijk goed leren kennen. We vinden het erg fijn als je ook een cv toevoegt.

Vervolg van de procedure:
• Reageren kan tot en met 2 juni 2024.
• Eerste gesprekken: in de week van 3 juni met Teamleider Cheryl en 1 van de collega’s Rilana of David.
• Dagdeel meelopen met de collega’s, incl. Cheryl. Zo weet jij ook meteen of je een klik hebt met je nieuwe leidinggevende.
• Arbeidsvoorwaardengesprek

 

Ouderenadviseur wijkondersteuningsteam voor 24 – 28 uur

Schiedam, stad met 81.855 inwoners en bekend om haar jeneverproductie, de historische binnenstad met historische havens en de hoogste windmolens. Dit is jouw werkterrein. Van adres naar adres, van client naar client. Omdat jij zelf verantwoordelijk bent voor je caseload (27 cliënten o.b.v. 36 uur) en zelf je afspraken plant, schakel je makkelijk tussen cliënten. Je ondersteunt hen maximaal 6-9 maanden. De hulpvragen van senioren komen vanwege jouw expertise voornamelijk bij jou terecht. Jouw thuisbasis is WOT locatie Noordrand.

Jij maakt het mogelijk

Volwassenen (18+) met een hulpvraag krijgen met jouw ondersteuning een steuntje in de rug bij het oplossen van hun hulpvraag of het omgaan met een probleem. Zij worden zelfredzamer, kunnen weer meedoen en ervaren een betere kwaliteit van leven.

Jij zorgt hiervoor door:
• jouw expertise bij hulpvragen van senioren (70%) in te zetten en deze expertise te delen met jouw team.
• ook ondersteuning te bieden aan andere volwassenen (30%) met diverse hulpvragen m.b.t. wonen, financiën, ggz, eenzaamheid, meedoen en huiselijk geweld. Er is vaak sprake van
multi-probleemsituaties.
• pro actief te netwerken en actief deel te nemen aan netwerkoverleggen met o.a. huisartsen, wijkagenten en partnerorganisaties.
• inwoners te spreken tijdens huisbezoeken, spreekuren en evenementen.

Collega Sander vertelt je op de website van gemeente Schiedam nog meer over deze functie.

Hier maak jij het waar

Wijkondersteuningsteam (WOT) Schiedam heeft 6 locaties met ieder een eigen team. Jij werkt door de hele stad en hebt locatie Noordrand als thuisbasis. Hier ben je onderdeel van een team van ongeveer 13 professionals van verschillende organisaties.

De teamleden van Noordrand delen onderling graag hun specialistische kennis. Dit gebeurt o.a. tijdens de overleggen op dinsdag. De teamleden zijn aanpakkers die hard werken, maar ook bewust pauze nemen. Wel zo gezellig en goed voor de gezondheid. Dat gevoel van samen zie je ook terug op de locatie. De collega’s werken bewust veel meer op locatie dan thuis. Jouw leidinggevenden zijn de 2 managers van het WOT.

“Iedere wijk heeft een ander karakter. Doordat we nu stadsbreed werken,
zie ik die diversiteit veel meer. Dat maakt het werk nog leuker” Sander, Ouderenadviseur WOT

De 30 collega’s van Seniorenwelzijn zie jij ongeveer 1 keer per kwartaal bij een overleg en tijdens de uitjes van de feestcommissie.

Seniorenwelzijn is onderdeel van dé regionale netwerkorganisatie voor zorg en welzijn: Stichting Onder Een Dak. Deze netwerkorganisatie bestaat uit 2 stichtingen; Stoed en Seniorenwelzijn met samen bijna 100 medewerkers. We kennen elkaar, hebben korte lijnen en zien elkaar als mens en waarderen elkaar als collega. Onze aandacht en inzet richt zich op volwassenen en senioren met een sociale of psychische kwetsbaarheid. Samen met hen, hun netwerk en onze partners werken we aan perspectief en groei op verschillende levensterreinen.

Jij hebt het

De bevlogenheid om mensen met een kwetsbaarheid zoveel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij. En een expertise van senioren(problematiek), ondersteuningsbehoeften en gezond oud(er) worden.

Ook breng je mee:
• Daadkracht en creativiteit om in een dynamische omgeving zelfstandig te kunnen werken.
• Een afgeronde HBO opleiding MWD, Social Work of SPH.
• Een achtergrond in de hulpverlening (must).

Dit verdien jij

Jouw salaris bedraagt € 3156,00 tot maximaal € 4496,00 bruto per maand gebaseerd op een 36-urige werkweek. Dit is schaal 8 conform cao Sociaal werk. Het salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring.

We vinden dat jij meer verdient! Zo kan jij o.a. rekenen op:
• de mogelijkheid om op locatie en thuis te werken.
• ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingen en trainingen. O.a. via de GGZ Ecademy en intervisie bij het WOT.
• uitnodigingen voor de uitjes van de feestcommissie van Seniorenwelzijn.

Voor deze functie kom je als Ouderenadviseur in dienst bij Seniorenwelzijn.

Hier start jouw nieuwe baan

Wil je meer weten over deze vacature?
Bel of app Manuela de Hooge van Seniorenwelzijn op 06 – 57 31 42 32.

Wil je gelijk solliciteren?
Leuk! Stuur dan jouw sollicitatiebrief of videosollicitatie naar sollicitaties@stoed.nl. Kies de sollicitatievorm die bij jou past, zodat we jou gelijk goed leren kennen. We vinden het erg fijn als je ook een cv toevoegt.

Vervolg van de procedure:
• Reageren kan tot en met 31 mei 2024.
• Eerste gesprekken: in de 1e week van juni met Thamar, teamleider Seniorenwelzijn en 1 van de collega’s van het WOT: Sander, Yen of Serpil.
• Arbeidsvoorwaardengesprek

De afbeelding laat 5 kleine foto's zien die te maken hebben met het werk van de Ouderenadviseur in het Wijkondersteuningsteam Schiedam. het gaat om gesprekken voeren, dossiers /administratie bijwerken, een beeld van de stad Schiedam en een fiets die het mobiele karakter van de functie weergeeft.

Persoonlijk Begeleider Beschermd Wonen – 32 uur

Onze locaties voor Beschermd Wonen in Maassluis zijn kleinschalig. Jij werkt hier met onze bewoners (18 – 80 jaar) doelgericht aan hun zelfstandigheid en het vinden en behouden van balans. Ze hebben met jou als hun persoonlijk begeleider (praktisch begeleider plus) een professionele band. Jij werkt in dit team in een huiselijke omgeving waar structuur voor de bewoners vanwege hun psychiatrische kwetsbaarheid extra belangrijk is. Op de locaties heb jij te maken met gedrag dat voorkomt uit o.a. psychoses, borderline en de combinatie van psychiatrische klachten en verslaving.

Jij maakt het mogelijk

Onze bewoners blijven of worden door jouw methodische en op competenties gerichte begeleiding zo zelfstandig mogelijk. Hun leven wordt hierdoor prettiger en van meer betekenis.

Jij zorgt hiervoor door:
• Als persoonlijk begeleider de verantwoordelijkheid te nemen voor de dossieropbouw van 4-7 bewoners.
• Samen met de bewoners een individueel begeleidingsplan, inclusief doelen, op te stellen en uit te voeren. Hiermee werken jullie toe naar zingeving, participatie en uitbreiding van hun competenties en sociale netwerk.
• Tijdens jouw dienst aanspreekpunt te zijn voor alle bewoners, eventuele bezoekers en mensen die ons via mail of telefonisch benaderen.

Het ervaringsverhaal van bewoner René geeft je een nog completer beeld van wat je voor onze bewoners kunt betekenen.

Hier maak jij het waar

Team Beschermd Wonen bestaat uit 16 betrokken professionals die werken als nachtcoach, (persoonlijk) begeleider, verpleegkundige en teamleider.

Het team is actief op 3 locaties: een groepswoning, appartementen in een vleugel van een seniorencomplex en appartementen op ‘losse’ locaties. Iedere locatie is anders en doet in verschillende mate een beroep op de zelfredzaamheid van de in totaal 44 bewoners.

“Als ik met iets eenvoudigs als een praatje al iemands dag goed kan maken, geeft me dat voldoening”, Anouar, Praktisch Begeleider Plus

Een belangrijk speerpunt van het team is om de basis van de zorginzet te verstevigen. Dit doen we door methodisch en gestructureerd te werken. De wil en betrokkenheid van het team om dit te doen is er. Samen werken we naar een meer professionele aanpak.

Het team kent een echte teamspirit. Even koffie zetten voor de collega die net binnen komt, vragen hoe het met je gaat, betrokkenheid bij de gezamenlijke werkplek en niet te vergeten; humor. Dat vinden we heel belangrijk.

Beschermd Wonen is een onderdeel van dé regionale netwerkorganisatie voor zorg en welzijn: Stichting Onder Een Dak. Deze netwerkorganisatie bestaat uit 2 stichtingen; Stoed en Seniorenwelzijn met samen bijna 100 medewerkers. We kennen elkaar, hebben korte lijnen en zien elkaar als mens en waarderen elkaar als collega. Onze aandacht en inzet richt zich op volwassenen en senioren met een sociale of psychische kwetsbaarheid. Samen met hen, hun netwerk en onze partners werken we aan perspectief en groei op verschillende levensterreinen.

Jij hebt het

Een hart voor mensen met een kwetsbaarheid, een psychische en/of licht verstandelijke beperking of psychiatrische en/of verslavingsproblematiek. Jij bent bevlogen en hebt een idealistische kijk op hoe je van betekenis kunt en wilt zijn voor deze doelgroep.

Ook breng je mee:
• Zelfreflectie en een correcte bejegening richting bewoners en collega’s
• Een relevant diploma op minimaal MBO 4 niveau en ervaring met de doelgroep
• Enthousiasme om in onregelmatige diensten te werken

Dit verdien jij

Jouw salaris bedraagt € 2.595 tot maximaal € 3.541 bruto per maand gebaseerd op een 36-urige werkweek. Dit is schaal 40 conform cao GGZ. Het salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring.

We vinden dat jij meer verdient! Zo kan jij o.a. rekenen op:
• Een intern opleidingsprogramma gericht op GGZ zorg en ondersteuning in het competentie gericht werken.
• Een uitgelezen kans om het zorgvak te leren van professionele collega’s.
• Goede inwerkperiode, waarbij je eerst op 1 locatie start en je daar de functie eigen maakt.
• Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en trainingen. O.a. via de GGZ Ecademy.
• Onregelmatigheidstoeslag.

Hier start jouw nieuwe baan

Wil je meer weten over deze vacature?
Bel of app met Angie Raphael, Methodisch begeleider, op 06 43 35 43 76.

Wil je eerst kijken waar je komt te werken, dan ben je van harte welkom om eens langs te komen. Stel onder het genot van een kop koffie al je vragen, kijk rond en ontmoet je toekomstige collega’s. Bel Angie voor een afspraak.

Wil je gelijk solliciteren?
Leuk! Stuur ons dan jouw sollicitatiebrief of videosollicitatie. Kies de sollicitatievorm die bij jou past, zodat we jou gelijk goed leren kennen. We vinden het erg fijn als je ook een cv toevoegt.

Vervolg van de procedure:
• Reageren kan tot en met 2 juni 2024.
• Eerste gesprekken: in de week van 3 juni met Angie en Henny.
• Dagdeel meelopen met de collega’s, incl. teamleider Michel. Zo weet jij ook meteen of je een klik hebt met je nieuwe leidinggevende.
• Arbeidsvoorwaardengesprek

Een sfeerimpressie van collega’s, bewoners en locaties

Nachtcoach Beschermd Wonen – 24-32 uur

Onze locaties voor Beschermd Wonen in Maassluis zijn kleinschalig. Een betrokken nachtcoach zoals jij past hier dan ook goed. Jij vindt het fijn om ’s nachts op 1 locatie te werken, te waken over onze bewoners (18 – 80 jaar) en te zorgen voor hun veiligheid. Als zij ’s nachts hulp nodig hebben, ondersteun jij bij de hulpvraag. Jij gaat hierbij goed om met gedrag dat voorkomt uit o.a. psychoses, borderline en de combinatie van psychiatrische klachten en verslaving. Onze nachtcoaches groeien regelmatig door naar begeleider.

Jij maakt het mogelijk

Een goede nachtrust is belangrijk voor onze bewoners. Omdat jij ’s nachts voor rust en veiligheid zorgt, hebben zij overdag voldoende energie om aan hun welzijn, zelfstandigheid en balans te werken. Jij zorgt hiervoor door:
• Bewoners ’s nachts te ondersteunen bij een eventuele hulpvraag.
• (Brand)veiligheid, naleving van huisregels en voorschriften voor bewoners te toetsen en toe te zien op naleving.
• Bij calamiteiten, oplopende spanningen en aankomende conflicten te schakelen met collega’s of hulpdiensten.

Na jouw dienst zorg je voor een rapportage over de bijzonderheden van die nacht.

Het ervaringsverhaal van bewoner René geeft je een nog beter beeld van onze bewoners.

Hier maak jij het waar

Team Beschermd Wonen bestaat uit 16 betrokken professionals die werken als nachtcoach, (persoonlijk) begeleider, verpleegkundige en teamleider.

Het team is actief op 3 locaties: een groepswoning, appartementen in een vleugel van een seniorencomplex en appartementen op ‘losse’ locaties. Iedere locatie is anders en doet in verschillende mate een beroep op de zelfredzaamheid van de in totaal 44 bewoners.

“De ene nacht heb ik veel contact met de bewoners. De andere nacht is het rustig en heb ik tijd om meer te leren over onze doelgroep en bij te dragen aan mijn team”, Nachtcoach Beschermd Wonen

Een belangrijk speerpunt van het team is om de basis van de zorginzet te verstevigen. Dit doen we door methodisch en gestructureerd te werken. De wil en betrokkenheid van het team om dit te doen is er. Samen werken we naar een meer professionele aanpak.

Het team kent een echte teamspirit. Even koffie zetten voor de collega die net binnen komt, vragen hoe het met je gaat, betrokkenheid bij de gezamenlijke werkplek en niet te vergeten; humor. Dat vinden we heel belangrijk.

Beschermd Wonen is een onderdeel van dé regionale netwerkorganisatie voor zorg en welzijn: Stichting Onder Een Dak. Deze netwerkorganisatie bestaat uit 2 stichtingen; Stoed en Seniorenwelzijn met samen bijna 100 medewerkers. We kennen elkaar, hebben korte lijnen, zien elkaar als mens en waarderen elkaar als collega. Onze aandacht en inzet richt zich op volwassenen en senioren met een sociale of psychische kwetsbaarheid. Samen met hen, hun netwerk en onze partners werken we aan perspectief en groei op verschillende levensterreinen.

Jij hebt het

Een hart voor kwetsbare mensen en ervaring met de doelgroep. Je houdt de balans tussen het uitoefenen van een gezagrol en het hebben van een vertrouwensrelatie. Jij bent bevlogen en hebt een idealistische kijk op hoe je van betekenis kunt en wilt zijn voor deze doelgroep.

Ook breng je mee:
• Zelfreflectie en zelfverzekerdheid in uitdagende situaties.
• Diploma / studerend voor MWV, Social Work, Begeleider Doelgroepen of VMBO diploma aangevuld met ervaring met de doelgroep.
• Kennis van bewakings- en veiligheidstechnieken is een absolute pré.
• Enthousiasme om ’s nachts en in onregelmatige diensten te werken.

Dit verdien jij

Jouw salaris bedraagt € 2176 tot maximaal € 2870 bruto per maand gebaseerd op een 36-urige werkweek. Dit is schaal 25 conform cao GGZ. Het salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring.

Wij vinden dat jij meer verdient! Zo kan jij o.a. rekenen op:
• Onregelmatigheidstoeslag
• Een inspirerende werkomgeving in een groeiende organisatie waar we je bij naam kennen.
• Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleiding en trainingen. O.a. via de GGZ Ecademy.
• Doorgroeimogelijkheden.

Hier start jouw nieuwe baan

Wil je meer weten over deze vacature?
Bel of app met Angie Raphael, Methodisch begeleider, op 06 43 35 43 76.

Wil je eerst kijken waar je komt te werken, dan ben je van harte welkom om eens langs te komen. Stel onder het genot van een kop koffie al je vragen, kijk rond en ontmoet je toekomstige collega’s. Bel Angie voor een afspraak.

Wil je gelijk solliciteren?
Leuk! Stuur ons dan jouw sollicitatiebrief of videosollicitatie. Kies de sollicitatievorm die bij jou past, zodat we jou gelijk goed leren kennen. We vinden het erg fijn als je ook een cv toevoegt.

Vervolg van de procedure:
• Reageren kan tot en met 2 juni 2024.
• Eerste gesprekken: in de week van 3 juni met Angie en Henny.
• Dagdeel meelopen met de collega’s, incl. teamleider Michel. Zo weet jij ook meteen of je een klik hebt met je nieuwe leidinggevende.
• Arbeidsvoorwaardengesprek

Een sfeerimpressie van collega’s, bewoners en locaties

 

Persoonlijk begeleider Dak- en thuislozenopvang – 32 uur

Dak- en thuisopvang De Elementen in Vlaardingen is een unieke locatie door zijn kleinschaligheid (30 bedden). Jij werkt hier met onze bewoners doelgericht aan hun zelfstandigheid. Jij bent hun persoonlijke begeleider, kijkt naar mogelijkheden en zorgt voor begeleiding van A tot Z.

Jij maakt het mogelijk

Als bewoners na maximaal 21 weken bij ons weggaan, hebben zij de regie over hun leven zo ver als mogelijk teruggepakt. Jij zorgt hiervoor door:
• Als persoonlijk begeleider de verantwoordelijkheid te nemen voor de dossieropbouw van 4-5 bewoners.
• Samen met de bewoners een individueel begeleidingsplan, inclusief doelen, op te stellen en uit te voeren. Hiermee werken jullie toe naar zingeving, participatie en uitbreiding van hun sociale netwerk.
• Tijdens jouw dienst aanspreekpunt te zijn voor alle bewoners, eventuele bezoekers van de opvang en mensen die ons via mail of telefonisch benaderen.

Als de winteropvangregeling van kracht is, opent een 2e opvanglocatie. Samen met collega’s zorg je ervoor dat de mensen die zich hiervoor melden, goed worden opgevangen voor de nacht. Begeleider Ghalib vertelde hierover bij Radio Rijnmond.

Hier maak jij het waar

Op locatie De Elementen werk je in een gezellig team van 14 gedreven en betrokken professionals. Het team bestaat uit nachtcoaches, begeleiders, een kok, een huismeester en een teamleider. De teamleden zijn hecht en kunnen als het nodig is op elkaar terugvallen. Zij leren met en van elkaar en van de bewoners.

“In de korte periode dat mensen bij De Elementen zijn, kun je toch veel voor hen betekenen” Hannah, Praktisch Begeleider

We denken in mogelijkheden niet in beperkingen. Ondernemerschap en out of the box denken zijn belangrijk. Dit is o.a. terug te zien in het fotoproject Ik weet waar je hart woont. Hierbij ontwikkelden 5 bewoners zich als fotograaf en als mens. Ook werkten zij mee om het maatschappelijke beeld van dakloze mensen te veranderen.

Naast de serieuze begeleiding heeft het team ook veel lol met elkaar. Met de bewoners, bijvoorbeeld bij de jaarlijkse, en inmiddels beroemde, kerstbingo. En tijdens teamuitjes zoals eten bij de Pannekoe en in het donker tijdens het lasergamen.

De Elementen is een onderdeel van dé regionale netwerkorganisatie voor zorg en welzijn: Stichting Onder Een Dak. Deze netwerkorganisatie bestaat uit 2 stichtingen; Stoed en Seniorenwelzijn. We zetten ons in voor volwassenen en senioren met een sociale of psychische kwetsbaarheid. Samen met hen, hun netwerk en onze partners werken we aan perspectief en groei op verschillende levensterreinen.

Jij hebt het

Een hart voor mensen met een kwetsbaarheid, een psychische en/of licht verstandelijke beperking of psychiatrische en/of verslavingsproblematiek. Je behoudt de balans tussen het uitoefenen van een gezagrol en het hebben van een vertrouwensrelatie.

Ook breng je mee:
• Zelfreflectie.
• Zelfverzekerdheid in uitdagende situaties, zoals bij oplopende spanningen, agressie ed.
• Minimaal relevant MBO 4 diploma en ervaring met de doelgroep
• Enthousiasme om in onregelmatige diensten te werken

Dit verdien jij

Jouw salaris bedraagt € 2.595 tot maximaal € 3.541 bruto per maand gebaseerd op een 36-urige werkweek. Dit is schaal 40 conform cao GGZ. Het salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring.

We vinden dat jij meer verdient! Zo kan jij o.a. rekenen op:
• Een inspirerende werkomgeving met veel dynamiek en afwisseling in een groeiende organisatie waar we je bij naam kennen.
• Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleiding en trainingen. O.a. via de GGZ Ecademy.
• Onregelmatigheidstoeslag

Hier start jouw nieuwe baan

Wil je meer weten over deze vacature? Wil je meer weten over deze vacature? Bel of app tot 17 mei Hanna Ibrahim, op 06 57 88 22 93 of per 17 mei Ahmet Tashan op 06 57 88 22 93.

Wil je gelijk solliciteren?
Leuk! Stuur ons dan jouw sollicitatiebrief of videosollicitatie. Kies de sollicitatievorm die bij jou past zodat we jou gelijk goed leren kennen. We vinden het erg fijn als je ook een cv toevoegt.

Vervolg van de procedure:
• Reageren kan tot en met 2 juni 2024.
• Eerste gesprekken: in de week van 3 juni. Ilaysa, Ahmet en Adil zullen in duo’s de gesprekken voeren.
• Dagdeel meelopen met de collega’s.
• Arbeidsvoorwaardengesprek

 

Nachtcoaches Dak- en thuislozenopvang 24-32 uur

Dak- en thuislozenopvang De Elementen in Vlaardingen is een unieke locatie door zijn kleinschaligheid. Daarom hebben wij plek voor een net zo unieke nachtcoach. Iemand die het fijn vindt om persoonlijk contact te hebben met de bewoners die voor langere tijd bij ons verblijven. Iemand die uitdagingen met een gezonde portie zelfverzekerdheid oplost. En iemand die misschien wel wil doorgroeien tot begeleider. Herkenbaar?

Jij maakt het mogelijk

Een goede nachtrust is extra belangrijk voor onze 30 volwassen bewoners. Omdat jij ’s nachts voor rust en veiligheid zorgt, hebben zij overdag voldoende energie om aan hun welzijn, wonen, werken en deelname aan de maatschappij te werken.

Jij zorgt hiervoor door:
• Bewoners ’s nachts te ondersteunen bij een eventuele hulpvraag.
• (Brand)veiligheid, naleving van huisregels en voorschriften voor bewoners te toetsen en toe te zien op naleving.
• Bij calamiteiten, oplopende spanningen en aankomende conflicten te schakelen met collega’s of hulpdiensten.

Je werkt in wisseldiensten. De ene keer heb je een wakende dienst met de genoemde taken. De andere keer een slaapdienst waarbij je je collega tijdens calamiteiten ondersteunt. Na jouw dienst zorg je voor een rapportage over de bijzonderheden van die nacht.

Hier maak jij het waar

Op locatie De Elementen werk je in een gezellig team van 14 gedreven en betrokken professionals. Het team bestaat uit nachtcoaches, begeleiders, een kok, een huismeester en een teamleider. De teamleden zijn hecht en kunnen als het nodig is op elkaar terugvallen. Zij leren met en van elkaar en van de bewoners.

“Onze bewoners zijn een deel van hun leven kwijt. Ik vind het een eer dat ik hen met een goede nachtrust kan helpen om weer een goede start te maken.” Nachtcoach bij De Elementen

We denken in mogelijkheden, niet in beperkingen. Ondernemerschap en out of the box denken zijn belangrijk. Dat is o.a. terug te zien in het fotoproject Ik weet waar je hart woont. Hierbij ontwikkelden een aantal bewoners zich als fotograaf en als mens. Ook werkten zij mee om het maatschappelijke beeld van dakloze mensen te veranderen.

Naast het bieden van serieuze begeleiding heeft het team ook veel lol met elkaar. Met de bewoners, bijvoorbeeld bij de jaarlijkse, en inmiddels beroemde, kerstbingo. En tijdens teamuitjes zoals eten bij de Pannekoe en in het donker tijdens het lasergamen.

De Elementen is onderdeel van dé regionale netwerkorganisatie voor zorg en welzijn: Stichting Onder Een Dak. Deze netwerkorganisatie bestaat uit 2 stichtingen; Stoed en Seniorenwelzijn. We zetten ons in voor volwassenen en senioren met een sociale of psychische kwetsbaarheid. Samen met hen, hun netwerk en onze partners werken we aan perspectief en groei op verschillende levensterreinen.

Jij hebt het

Een hart voor kwetsbare mensen en ervaring met de doelgroep. Je houdt de balans tussen het uitoefenen van een gezagrol en het hebben van een vertrouwensrelatie.

Ook breng je mee:
• Zelfreflectie.
• Zelfverzekerdheid in uitdagende situaties.
• Diploma / studerend voor MWV, Social Work, Begeleider Doelgroepen of VMBO diploma aangevuld met ervaring met de doelgroep.
• Kennis van bewakings- en veiligheidstechnieken is een absolute pré.
• Enthousiasme om ’s nachts en in onregelmatige diensten te werken.

Dit verdien jij

Jouw salaris bedraagt € 2.176 tot maximaal € 2.870 bruto per maand gebaseerd op een 36-urige werkweek. Dit is schaal 25 conform cao GGZ. Het salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring.

Wij vinden dat jij meer verdient! Zo kan jij o.a. rekenen op:
• Onregelmatigheidstoeslag
• Een inspirerende werkomgeving met veel dynamiek en afwisseling in een groeiende organisatie waar we je bij naam kennen.
• Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleiding en trainingen. O.a. via de GGZ Ecademy.
• Doorgroeimogelijkheden.

Hier start jouw nieuwe baan

Wil je meer weten over deze vacature?
Bel of app tot 17 mei Hanna Ibrahim, op 06 57 88 22 93 of per 17 mei Ahmet Tashan op 06 57 88 22 93.

Wil je gelijk solliciteren?
Leuk! Stuur ons dan jouw sollicitatiebrief of videosollicitatie. Kies de sollicitatievorm die bij jou past zodat we jou gelijk goed leren kennen. We vinden het erg fijn als je ook een cv toevoegt.

Vervolg van de procedure:
• Reageren kan tot en met 2 juni 2024.
• De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 3 juni. Ilaysa, Ahmet, Hanna en Adil zullen in duo’s de gesprekken voeren.
• Hierna kun je een dagdeel meelopen met de collega’s.
• Arbeidsvoorwaardengesprek