Nachtcoach (Beschermd Wonen) – 16 uur

Voor onze beschermde woonvorm in Maassluis zijn we op zoek naar een flexibele

Nachtcoach

16 uur per week

Binnen onze woonvoorziening zetten wij ons dagelijks in om bewoners te begeleiden en te stimuleren bij het vergroten van hun zelfredzaamheid in het kader van perspectief en groei. Jij kunt hieraan bijdragen!

Wat ga je doen?

Als nachtcoach houd je contact met bewoners en ondersteun je bij een eventuele hulpvraag. Je bewaart de orde, rust en veiligheid in en rondom het gebouw. Ook toets je de brandveiligheid van vertrekken, de brandinstallaties en verlichting. Daarnaast zie je toe op de naleving van de huisregels en voorschriften door de bewoners. Bij calamiteiten, oplopende spanningen of aankomende conflicten schakel je desgewenst begeleiders, de politie of een arts in. Na jouw dienst rapporteer je over de bijzonderheden.

Als nachtcoach ben je onderdeel van het team Beschermd Wonen, maar ben je eventueel ook breder inzetbaar binnen onze organisatie. Door het delen van jouw expertise, help jij het team, de collega’s en de organisatie om zich verder te ontwikkelen.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een collega die hart heeft voor mensen met een kwetsbaarheid en dit goed weet te combineren met het bewaren van orde, rust en veiligheid. Je staat stevig in je schoenen en je bent bekend met de doelgroep.

Je bent in staat tot zelfreflectie en je weet wat het effect van jouw gedrag is op anderen. Een correcte bejegening staat bij jou hoog in het vaandel. Zowel naar bewoners als naar collega’s. ’s Nachts werken en werken in onregelmatige diensten vind je geen probleem.

Op dit moment studeer je MWD, Social Work of volg je een opleiding tot Begeleider Specifieke Doelgroepen of vergelijkbaar. Volg je een dergelijke opleiding niet, maar heb je wel ervaring met het werken met deze doelgroep en beschik je minimaal over een VMBO diploma? Ook dan ontvangen we je sollicitatie graag. Kennis van bewakings- en veiligheidstechnieken is een absolute pré.

Wij bieden:

• Een jong en enthousiast team dat zich graag samen met jou verder ontwikkelt.
• Een zelfstandige en verantwoordelijke functie.
• Een inspirerende werkomgeving met veel dynamiek en afwisseling in een groeiende organisatie.
• Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleiding en trainingen.
• Doorgroeimogelijkheden. Veel van onze begeleiders zijn als nachtcoach gestart en werken nu als praktisch of methodisch begeleider.
• Een functie voor 16 uur per week.
• Een salaris van minimaal € 1846 tot maximaal € 2540 bruto per maand afhankelijk van opleiding en ervaring (gebaseerd op een 36-urige werkweek, schaal 25 conform cao ggz).

Ben jij de collega die wij zoeken?

Stuur ons dan jouw sollicitatiebrief of videosollicitatie. Kies de sollicitatie die bij jou past zodat we jou gelijk goed leren kennen. We vinden het erg fijn als je ook een cv toevoegt.

Wil je eerst nog iets vragen? Neem dan telefonisch contact op met Angelique Emmerink. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 57 66 81 27.

Reageren kan tot en met 31 augustus 2022.

Bericht aan externe bureaus: We waarderen het dat jullie mee willen helpen om de juiste nieuwe collega te vinden. Op dit moment kiezen we ervoor om de vacature zelf in te vullen.

Methodisch Begeleider Ambulant – 32 uur

Voor onze Thuisbegeleiding in Maassluis zijn wij op zoek naar een betrokken

Methodisch Begeleider Ambulant
met de aandachtgebieden bemoei- & overbruggingszorg en autisme
32 uur per week

Onze collega’s van het team Thuisbegeleiding zetten zich dagelijks in om kwetsbare mensen begeleiding in hun eigen (huur)woning te bieden. Cliënten ontvangen ambulante woonbegeleiding in hun thuissituatie. De begeleiding kan zich onder andere richten op praktische zaken, bemoeizorg, hulp bij wonen, werken en dagbesteding. Binnen deze functie komen een aantal zorggebieden bij elkaar. Zo bestaat de functie ongeveer voor 12 uur uit reguliere zorg, 10 uur bemoeizorg en 10 uur overbruggingszorg. Geen dag is hetzelfde. Het team bestaat uit gedreven collega’s die vol passie begeleiding bieden aan onze cliënten. Dit is jouw kans om onderdeel uit te gaan maken van dit enthousiaste team!

Wat ga je doen?

Jouw impact is groot. Met jouw methodische begeleiding versterk je de fysieke en mentale gezondheid van mensen met een sociale of psychiatrische kwetsbaarheid in hun thuissituatie. Samen met hen maak je een persoonlijk begeleidingsplan waarmee jullie samen toewerken naar stabiliteit en herstel op diverse levensgebieden. Het persoonlijk begeleidingsplan is toegespitst op de wensen en specifieke situatie van de cliënt. Hierdoor behoudt de cliënt zoveel mogelijk zelf de regie over hun leven.

Bij overbruggingszorg staan mensen op een wachtlijst voor ‘intensievere’ zorg. Tot er een plek beschikbaar is, worden zij thuis behandeld/begeleid. Naast de reguliere en overbruggingszorg maak jij je door bemoeizorg hard voor kwetsbare inwoners die (nog) geen passende ondersteuning of zorg ontvangen. Het gaat hierbij om volwassenen die in een behoeftige of anderszins verkommerde omstandigheden leven, maar de stap naar de reguliere hulpverlening niet kunnen of willen maken. De mensen kampen veelal met complexe problemen op meerdere terreinen. Bij de uitvoering van bemoeizorg werk je veelal met meerdere partijen samen. Met jouw ervaring en expertise help je het team en de organisatie zich verder te ontwikkelen.

De kernpunten van Thuisbegeleiding:
• Bieden van begeleiding en stabiliteit
• Stimuleren van zelfredzaamheid
• Begeleiden naar of in een betekenisvol leven
• Werken aan persoonlijk herstel
• Stimuleren van eigen kracht
• Voorkomen van verergering van de problematiek
• Hulp bij contacten met instanties
• Begeleiding in de huishouding/ADL
• Begeleiding naar een zinvolle dagbesteding
• Ondersteuning bij praktische zaken
• Aangaan en onderhouden van sociale contacten

Wie zoeken wij?

Je hebt hart en gevoel voor kwetsbare mensen met psychiatrische of vergelijkbare problematiek. Jouw afgeronde HBO opleiding past bij een van de specialisaties verpleegkunde, agogie, sociaal juridische of gehandicaptenzorg.

Met volharding, geduld en doorzettingsvermogen weet je gedragsverandering en probleemoplossend handelen bij mensen met een kwetsbaarheid te bewerkstelligen. Een ruime caseload en hoge werkdruk brengen jou niet van je stuk. Ondanks dat blijf je jouw cliënten op de juiste manier motiveren en stimuleren. Je werkt samen met hen aan perspectief en groei.

Je kent jezelf en je bent in staat tot zelfreflectie. Je weet wat het effect van jouw gedrag is op anderen en je hebt een correcte bejegening hoog in het vaandel staan, zowel naar cliënten als naar collega’s. Je vertrouwt op jouw vermogen om de juiste handelswijze te kiezen, passend bij de te behalen resultaten.

Met plezier zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van vakinhoudelijke ontwikkelingen. Voor het bijhouden van dossiers draai jij je hand niet om, want je bent schriftelijk en digitaal zeer vaardig. Je gaat zorgvuldig en discreet om met vertrouwelijke en gevoelige informatie.

Wij bieden:

• Een enthousiast team dat zich graag samen met jou verder ontwikkelt.
• Een functie met zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.
• Een inspirerende werkomgeving met veel dynamiek en afwisseling in een groeiende organisatie.
• Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleiding en trainingen.
• Een functie voor 32 uur per week.
• Een salaris van minimaal € 1996 tot maximaal € 3396 bruto per maand afhankelijk van opleiding en ervaring (gebaseerd op een 36-urige werkweek, schaal 45 conform cao ggz).

Ben jij de collega die wij zoeken?

Stuur ons dan jouw sollicitatiebrief of videosollicitatie. Kies de sollicitatie die bij jou past. We vinden het erg fijn als je ook een cv toevoegt.

Wil je eerst nog iets vragen? Neem dan telefonisch of via whatsapp contact op met Cheryl Wijnstein, Teamleider. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 – 24 25 45 28.

Reageren kan tot en met 30 september 2022.