Thuisbegeleiding

Praktische hulp en begeleiding in jouw thuissituatie waardoor je in jouw eigen veilige omgeving kunt blijven wonen, zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren en een betekenisvol leven kunt leiden. Dat is waar onze thuisbegeleiding om draait.

De ambulant begeleider neemt geen taken over. Je wordt begeleid om dingen zelf op te pakken en zelf op te lossen. Waar nodig stemmen wij af met eventuele externe behandelaars en betrekken we ons netwerk.

“Jij ziet mij, jij hoort mij, jij luistert. Door jou heb ik het gevoel dat ik er toe doe.”

Voor wie?

Stoed biedt thuisbegeleiding aan volwassenen met een psychiatrische kwetsbaarheid die zelfstandig wonen. Zij hebben niet 24 uur per dag ondersteuning nodig, maar zij hebben wel behoefte aan hulp en stabiliteit.

Afhankelijk van jouw wens en passend bij jouw indicatie komt de ambulant begeleider met een bepaalde regelmaat bij jou op bezoek. We werken dan samen aan jouw hulpvraag. Bijvoorbeeld met betrekking tot administratie, medicatie of contacten met instanties of met familie.

Omdat je niet (meer) 24 uur per dag ondersteuning nodig hebt, kan thuisbegeleiding ook een vervolg zijn op het wonen op een beschermd wonen locatie.

“Ik kan met mijn ambulant begeleider overleggen, lachen en huilen. Hij geeft mij vertrouwen en de handvatten om zelf goed met lastige situaties om te gaan.”

Begeleidingsplan

De inhoud van de ondersteuning en begeleiding die je krijgt, bepaal je samen met jouw ambulant begeleider en jouw persoonlijke netwerk. Dit wordt vastgelegd in een begeleidingsplan. Zo biedt dit plan een duidelijk overzicht van hoe je stap voor stap gaat werken aan perspectief en groei. Dit kan zijn met betrekking tot wonen, geldzaken, sociaal en psychisch functioneren, dagbesteding en daginvulling. Alle begeleiding die je ontvangt, ontvang je op vrijwillige basis. Je hebt zelf de regie in handen.

Locatie

Het ambulante team van Stoed bezoekt cliënten in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Download folder