Stichting Up! verblijdt bewoners van De Elementen

Stichting Up! heeft de bewoners van dak- en thuislozenopvang De Elementen bijzondere feestdagen bezorgd. Zij kregen met Kerst allemaal een goedgevuld kerstpakket, nadat ze eerder deze maand al gratis mochten shoppen bij deze goededoelenorganisatie.

“Hartverwarmend”, noemt On Soogsomvat van Stichting Onder Een Dak (Stoed) deze actie. Hij zocht een tijdje geleden contact met Stichting Up om iets extra’s te betekenen voor de cliënten die momenteel in de opvang verblijven. “Dit is wat altruïsme voor mij betekent: al die instanties die hier samen belangeloos aan hebben meegewerkt.”

De Vlaardingse Stichting Up! helpt mensen die vanwege regelgeving niet bij andere instanties voor hulp terechtkunnen. Dak- en thuislozen hebben doorgaans niet de juiste papieren om hiervoor in aanmerking te komen, maar Up! maakte voor hen een uitzondering. Verdeeld over twee zaterdagen mochten alle 30 bewoners van De Elementen gratis komen shoppen voor kleding, verzorgingsartikelen en speelgoed voor hun kinderen. Iets waar zij dankbaar gebruik van maakten.

On was zelf ook aanwezig bij het uitdeelpunt: “De bewoners waren zo blij met deze kans om voor zichzelf en hun kinderen iets leuks uit te zoeken. Dat bracht mij op het idee om te kijken of ik nog iets voor ze kon organiseren: kerstpakketten!”

En ook dat lukte deze enthousiaste medewerker, die als ervaringsdeskundige bij Stoed actief is. Met de hulp van Stichting Up en de Voedselbank en donaties van Leger des Heils – Kerkgemeenschap De Fontein en het Rotterdamse Café De Beurs heeft hij zoveel producten kunnen regelen dat er tijdens de kerstdagen maar liefst veertig goedgevulde kerstpakketten bij De Elementen verdeeld konden worden.

Delen op social media