Cliëntenraad

De cliëntenraad is een wettelijk verplicht en onafhankelijk adviesorgaan. Deze bestaat uit enthousiaste (ex-)cliënten die betrokken zijn bij onze cliënten en onze organisatie. Zij kennen de zorgverlening uit de praktijk en zijn dan ook ervaringsdeskundigen.

Het hoofddoel van de cliëntenraad is het stimuleren van medezeggenschap van cliënten. Daarnaast komt zij op voor de gemeenschappelijke belangen van de cliënten van Stoed.

De cliëntenraad komt regelmatig bijeen om verschillende zaken te bespreken. Het gaat dan om bijvoorbeeld de kwaliteit van de zorgsituatie van verblijfsvoorzieningen of nieuwbouwplannen. De cliëntenraad heeft dan ook recht om informatie op te vragen en adviezen uit te brengen. De cliëntenraad heeft een eigen budget en kan gebruikmaken van de faciliteiten van Stoed.

Samenstelling

De cliëntenraad bestaat uit maximaal 9 leden. De leden zijn een evenredige vertegenwoordiging van de cliënten.

De huidige cliëntenraad bestaat uit:

VoorzitterAlex van der Linden Beschermd Wonen
Penningmeesternnb
Secretarisnnb
LidLenie KrijgsmanBeschermd Wonen
LidJean Ann NahrDe Hooftzaak

Ondersteuning

De cliëntenraad heeft ervoor gezorgd dat het mogelijk is om te spreken met een onafhankelijke ondersteuner. Dit is Aranka van der Velde. Zij is telefonisch bereikbaar op 010 – 750 21 06 en 06 – 82 19 77 23. Per mail is zij bereikbaar via arankavandervelde@basisberaad.nl.

Contact

Wil je de cliëntenraad iets vragen? Mail dan naar info@clientenraadstoed.nl.