Cliëntenraad

De cliëntenraad is een wettelijk verplicht en onafhankelijk adviesorgaan. Deze bestaat uit enthousiaste (ex-)cliënten die betrokken zijn bij onze cliënten en onze organisatie. Zij kennen de zorgverlening uit de praktijk en zijn dan ook ervaringsdeskundigen.

Het hoofddoel van de cliëntenraad is het stimuleren van medezeggenschap van cliënten. Cliënten (en hun vertegenwoordigers) hebben namelijk recht op inspraak. Dat betekent dat zij mogen meepraten over onderwerpen die hen als cliënt van Stoed in hun dagelijks leven raken. Daarnaast komt zij op voor de gemeenschappelijke belangen van de cliënten van Stoed.

De cliëntenraad komt regelmatig bijeen om verschillende zaken te bespreken. Het gaat dan om bijvoorbeeld de kwaliteit van de zorgsituatie van verblijfsvoorzieningen of nieuwbouwplannen. De cliëntenraad heeft dan ook recht om informatie op te vragen en adviezen uit te brengen. De cliëntenraad heeft een eigen budget en kan gebruikmaken van de faciliteiten van Stoed.

De rechten van cliëntenraden is geregeld in de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (WMCZ 2018).

Samenstelling

De cliëntenraad bestaat uit maximaal 9 leden. De leden zijn een evenredige vertegenwoordiging van de cliënten.

De huidige cliëntenraad bestaat uit:

VoorzitterCorrie van der KaadeVrijwilligers
VicevoorzitterRuud de GoedeThuisbegeleiding
PenningmeesterRené den BakkerBeschermd Wonen
SecretarisMarja DoolaarDe Hooftzaak

Spreekuur

De cliëntenraad heeft op woensdag een open spreekuur van 11.00 – 12.00 uur in Buurtcentrum De Hooftzaak. De Hooftzaak is gevestigd aan de P.C. Hooftlaan 11a in Maassluis.

Ondersteuning

De cliëntenraad heeft ervoor gezorgd dat het mogelijk is om te spreken met een onafhankelijke ondersteuner. Dit is Belinda Beikens van Basisberaad, Zorgbelang Inclusief.

Contact

Is het niet mogelijk om naar het spreekuur te komen of wil je eerst iets vragen? Neem dan telefonisch contact op met Ruud de Goede, vicevoorzitter, op 010 – 4 608 981 (De Hooftzaak). Je kunt ook mailen naar info@clientenraadstoed.nl.

Bekijk voor meer informatie over de Cliëntenraad de folder.