• Home
  • Nieuws
  • Stoed bedankt haar vrijwilligers met een diner

  8 december 2015

  Stoed bedankt haar vrijwilligers met een diner

  Verenigingen en stichtingen kunnen niet zonder vrijwilligers. Dat weten we bij Stoed heel goed. Om onze vrijwilligers te bedanken, organiseerden wij op de internationale ‘Dag van de Vrijwilliger’ een driegangendiner. Speciaal voor deze gelegenheid stond de directie in de keuken.

  “Vrijwilligers maken écht een verschil in de levens van onze cliënten”, aldus Robert van der Krogt, bestuurder bij Stoed. Samen met de manager Zorg en de bedrijfsleider bereidde hij op 7 december jl een diner voor ruim 40 vrijwilligers. “Wij wilden op deze manier onze waardering voor deze groep bijzondere mensen tonen. Naast onze eigen medewerkers vervullen ook zij namelijk een belangrijke rol in de ondersteuning van onze cliënten. Door boodschappen te doen, de personenbus te rijden, of gewoon met een praatje of een luisterend oor. ”

  Stoed heeft zo’n 95 vaste vrijwilligers, die voornamelijk worden ingezet in Buurtcentrum De Hooftzaak, de ontmoetingsplek voor Maassluis en omgeving. Daar helpen zij onder andere bij activiteiten, maaltijden en uitstapjes of het bemannen de cadeauwinkel. Een van de grootste vrijwilligersprojecten is het Repair Café, waar (gepensioneerde) vakmensen twee middagen per maand kapotte spulletjes van buurtbewoners repareren.

  Bedrijfsleider Willemien Zeelenberg: “Wij zijn nog op zoek naar mensen die hun talenten op vrijwillige basis willen inzetten voor een ander. Dat kan heel breed zijn, bijvoorbeeld iets cultureels”. Wie interesse heeft, kan eens binnenlopen bij het buurtcentrum aan de PC Hooftlaan 11a om de mogelijkheden te bespreken.

  naar nieuwsarchief