• Home
  • Nieuws
  • Stadsdichter gezocht!

  24 mei 2016

  Stadsdichter gezocht!

  Al eeuwen inspireert ons mooie Maassluis mensen tot het schrijven van gedichten. Ook vandaag de dag leveren veel inwoners op poëtische wijze commentaar op wat er in de gemeenschap leeft en gebeurt. Maassluis verdient een eigen ambassadeur die poëzie dicht bij de mensen brengt en hen op een andere manier laat stilstaan bij wat er in de gemeente speelt. Daarom komt er een verkiezing voor een stadsdichter. Iedere inwoner van de gemeente Maassluis kan zich hiervoor inschrijven.

  Wat doet een stadsdichter?

  Stadsdichter is een publieke erefunctie voor de duur van een jaar. In die periode zal de stadsdichter gevraagd en ongevraagd gedichten schrijven over Maassluis en deze desgevraagd voordragen. De gedichten worden in elk geval gepubliceerd op www.maassluis.nu en zullen worden aangeboden aan andere lokale media.

  De verkiezing

  De verkiezing  vindt plaats op donderdagavond 23 juni 2016 in Buurtcentrum De Hooftzaak.  De jury zal worden voorgezeten door cultuurwethouder David van der Houwen.

  Aanmelden

  Wilt u de eerste stadsdichter van Maassluis worden? Meld u dan uiterlijk vrijdag 10 juni 2016 aan via stadsdichtermaassluis@gmail.com of bij Buurtcentrum De Hooftzaak (P.C. Hooftlaan 11A, Maassluis, tel. 010 - 4 608 981). Na aanmelding ontvangt u de voorwaarden voor deelname.

  Open podium

  Voor mensen die graag hun gedichten willen voordragen, maar niet de functie van stadsdichter ambiëren, is er die avond ook een open podium. U hoeft zich hiervoor niet vooraf aan te melden.

   

  De verkiezing voor Stadsdichter is een initiatief van ds. Martijn van Leerdam en Buurtcentrum De Hooftzaak, gesteund door de gemeente Maassluis en www.maassluis.nu.

   

  naar nieuwsarchief