• Home
  • Nieuws
  • Spullen kapot? Gooi ze niet weg, maar kom naar Buurtcentrum De Hooftzaak!

  2 juli 2013

  Spullen kapot? Gooi ze niet weg, maar kom naar Buurtcentrum De Hooftzaak!

  Op donderdag 11 juli kunnen inwoners van Maassluis met hun kapotte spullen langskomen in Buurtcentrum De Hooftzaak aan de P.C. Hooftlaan 11a. Daar zit een team vrijwilligers tussen 13.30 en 16.00 uur klaar om de spullen te repareren.

  Broodroosters, lampen, stoelen, kleding, speelgoed...Met alles wat het niet meer doet of kapot is, bent u welkom in het zogenaamde ‘Repair Café’. Voorwaarde is wel dat het apparaat niet te groot is. Stelregel is dat u het zelf moet kunnen dragen. Terwijl u wacht, zal een vakman trachten het apparaat te repareren. De reparatie gebeurt kosteloos, al wordt een financiële bijdrage natuurlijk gewaardeerd. U betaalt wel voor de eventueel te vervangen onderdelen. Het Repair Café-team bestaat onder andere uit elektriciens, houtbewerkers, naaisters en techneuten.

  Het Repair Cafe is een proef van Stichting De Hooftzaak Stoed en wordt ondersteund door Servicepunt VraakRaak en Maasdelta Maasluis. Het doel is enerzijds om de afvalberg te verkleinen: “Maar al te vaak worden dingen weggegooid waar bijna niets mis mee is. Repareren zit bij veel mensen helaas niet meer in het systeem”, aldus Robert van der Krogt, directeur van Stoed. Anderzijds is het initiatief bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. Van der Krogt: “Daarom is De Hooftzaak, als hét ontmoetingscentrum van Maassluis, de ideale plaats om dit Repair Café te houden. Het kan leiden tot heel leuke, zinvolle contacten in de buurt. Bovendien bespaart het kosten bij mensen die moeite hebben financieel rond te komen.”

  Kijk hier voor de data waarop het Repair Café in 2013 zal plaatsvinden.

  naar nieuwsarchief