• Home
  • Nieuws
  • Seniorenwelzijn ondertekent Vlaardings sportakkoord

  4 november 2019

  Seniorenwelzijn ondertekent Vlaardings sportakkoord

  Iedereen in Vlaardingen moet kunnen sporten en bewegen, vinden verschillende sport- en beweegaanbieders, maatschappelijke organisaties en de gemeente. Zo ook Seniorenwelzijn. Op zaterdag 2 november werd, samen met meer dan 20 andere deelnemers, het Vlaardings sportakkoord ondertekend.

  Het Vlaardings sportakkoord wil door middel van sport en bewegen de gezondheid van alle inwoners bevorderen. Daarnaast dragen sport en beweging bij aan het verminderen van eenzaamheid en zorgt het voor meer participatie en integratie. Een kernteam gaat nu aan de slag met alle ideeën die in de afgelopen periode zijn verzameld om sport en bewegen in het DNA van elke Vlaardinger te krijgen.

  Mariëlle van Santen en Manuela de Hooge, respectievelijk vitaliteitscoach en welzijnsmakelaar bij Seniorenwelzijn, zijn enthousiast over het sportakkoord: “Je gezond en vitaal voelen gaan hand in hand. Voor senioren is bewegen niet altijd vanzelfsprekends. Het belangrijkste is dat zij een beweegmanier zoeken die ze leuk vinden, maar die ook gezelligheid biedt. Met de samenwerking die nu ontstaat maken we een grote stap richting gezond en vitaal ouder worden.”

  De overheid stelt 40.000 euro beschikbaar om de uitvoering van het Vlaardings sportakkoord te ondersteunen.

  naar nieuwsarchief