• Home
  • Nieuws
  • Ontmoetingscentra Maassluis geleidelijk weer meer open

  30 juni 2020

  Heropening ontmoetingscentra Maassluis uitgesteld

  Update: sinds 27 juli 2020 worden de activiteiten geleidelijk weer opgestart. Dit gebeurt voorlopig nog alleen op uitnodiging.

  In verband met de corona-uitbraak in verpleeghuis De Tweemaster in Maassluis moest Seniorenwelzijn besluiten de geplande heropening van haar ontmoetingscentra De Vliet en De Vloot uit te stellen.

  Na de versoepeling van de maatregelen per eind mei, trof de organisatie de nodige maatregelen om vanaf begin juli weer gefaseerd op te starten. De prioriteit lag daarbij op ontmoetingen voor de groep kwetsbare ouderen die door de coronacrisis in een isolement terecht zijn gekomen. 

  De corona-uitbraak in verpleeghuis De Tweemaster is aanleiding om de geplande opening van de Maassluise ontmoetingscentra De Vliet en De Vloot tot nader order uit te stellen. “De veiligheid van onze deelnemers, vrijwilligers en medewerkers staat voorop. Wij wachten daarom het bron- en contactonderzoek en verdere ontwikkelingen af. Hierbij staan wij - zoals altijd – in nauw contact met de gemeente”, aldus Kyra Smit, manager van Seniorenwelzijn. Ook de signalen vanuit de bewonerscommissie van De Vliet zijn in het besluit meegenomen.

  Vanaf het begin van de coronacrisis heeft Seniorenwelzijn haar verantwoordelijkheid voor het welzijn van haar deelnemers genomen. Zo werden de ontmoetingscentra per direct gesloten en werden er alternatieve activiteiten en contactvormen ingezet.

  naar nieuwsarchief