• Home
  • Nieuws
  • Nostalgisch Circus in de Zorg druk bezocht

  5 september 2018

  Nostalgisch Circus in de Zorg druk bezocht

  Op zondag 2 september kreeg Maassluis bezoek van het Circus in de Zorg. Het circus gaf drie gratis voorstellingen, speciaal voor bezoekers, cliënten en vrijwilligers van Seniorenwelzijn en Buurtcentrum De Hooftzaak. De organisaties zorgden er samen voor dat het evenement een succes werd.

  De circustent stond opgesteld naast Buurtcentrum De Hooftzaak en tegenover woon- en ontmoetingscentrum De Vliet. De genodigden hoefden dus niet ver te reizen om een voorstelling bij te wonen. De aanwezigheid van het circus bleef bij de buurtbewoners natuurlijk niet onopgemerkt. De laatste kaartjes werden dan ook enthousiast onder hen verdeeld.

  Circus Sijm speelde de voorstelling ‘Alexander’; een mix van muziek, acrobatiek, clownerie, jongleren en kleine dieren. De acts, gecombineerd met de intimiteit van de relatief kleine tent, zorgden voor een nostalgische sfeer.

  Willemien Zeelenberg, bedrijfsleider van De Hooftzaak, kijkt terug op een geslaagde dag: “Het was fantastisch dat wij dit voor de buurt hebben mogen organiseren. Zo’n 400 mensen, van bezoekers en cliënten tot vrijwilligers en nieuwe buurtbewoners, hebben genoten. Mooi om te zien dat er dankzij de magie van het circus een groot gevoel van saamhorigheid tussen jong en oud ontstond.”

  Het Circus in de Zorg is mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. De voorstelling in Maassluis was de eerste van een reeks in de regio. Hierna trok het circus naar Vlaardingen, om op vrijdag 7 september in Schiedam af te sluiten.

  naar nieuwsarchief