• Home
  • Nieuws
  • NL Geeft: De Hooftzaak zoekt donateurs voor het keramiekatelier

  1 april 2014

  NL Geeft: De Hooftzaak zoekt donateurs voor het keramiekatelier

  Buurtcentrum De Hooftzaak heeft zich aangesloten bij NL Geeft, een nieuw initiatief van het Oranje Fonds om fondsen te werven. Met de giften die middels deze actie worden opgehaald, wil het buurtcentrum een deegmachine en een kleipers aanschaffen. Hiermee wordt het werk van de mensen die in het keramiekatelier werken, aanzienlijk vergemakkelijkt.

  Elke week doen cliënten van Stichting Onder Een Dak (Stoed) en buurtbewoners enthousiast mee aan de activiteiten in het keramiekatelier. Zij maken onder andere schalen en sieraden van klei, die worden verkocht via de cadeauwinkel van De Hooftzaak.

  Anna van den Ende, activiteitenbegeleidster: “Het maken van dit soort voorwerpen is een arbeidsintensief proces. Vooral het goed doorkneden van de klei is erg zwaar werk. Het zou enorm helpen als een speciale deegmachine dat voor ons kan doen. Een kleipers zou daarnaast een mooie aanvulling zijn. Dan kunnen wij ook vazen gaan maken.”

  NL Geeft is een online platform waar mensen gemakkelijk aan lokale sociale initiatieven kunnen doneren. De helft van de donatie gaat naar het buurtcentrum, de andere helft naar het Oranje Fonds. Die besteedt dat bedrag weer aan andere sociale initiatieven in Zuid-Holland.

  Het buurtcentrum denkt Eur 1250,- nodig te hebben om zijn doel te verwezenlijken. Wie meer dan Eur 50,- doneert voor De Hooftzaak, heeft recht op een ‘tegenprestatie’: een lunch voor 2 personen in het buurtcentrum bij de ‘Orient Queens’. Meer informatie: www.nlgeeft.nl/stichtingdehooftzaakstoed.

  naar nieuwsarchief