• Home
  • Nieuws
  • Mooie momenten met Visclub De Hooftzaak

  17 augustus 2017

  Mooie momenten met Visclub De Hooftzaak

  Een goede drie maanden bestaat de visclub van Buurtcentrum De Hooftzaak pas. Toch hebben de deelnemers hun vistechnieken al aardig onder de knie. Op de mooiste visstekjes van Maassluis en omgeving ontmoeten zij elkaar wekelijks voor een gezellige middag.

  De Hooftzaak organiseert verschillende activiteiten ‘buiten de deur’, zoals een wandelgroep en een fotoclub. De visclub is nieuw in het aanbod. “Veel bezoekers hebben vissen als hobby, of waren daar vroeger fanatiek mee bezig. Ook hadden mensen interesse om te leren vissen. Omdat wij altijd willen inspelen op waar behoefte aan is, was het idee van een visclub al gauw geboren”, aldus ambulant begeleider Floriska van Wijngaarden, die samen met collega Cheryl Wijnstein initiatiefnemer is.

  Floriska benaderde Hengelhuis Maassluis met de vraag of zij de visclub wilden helpen met opstarten. Daarop stelden zij belangeloos vijf hengels ter beschikking. Ook verzorgen zij elke week het aas.

  Iedere maandagmiddag vertrekt de visclub lopend of met een bus naar een mooie visstek in de omgeving. Welke bestemming dat wordt, beslist de groep zelf. Favoriete stekjes zijn de Boonervliet en de Zuidvliet. “Het is mooi om te zien hoe iedereen geniet van het samen bezig zijn in de natuur. De sfeer is gezellig, er wordt gelachen en er ontstaan goede gesprekken. Ook heerst er een gezonde rivaliteit; wie vangt de grootste vis?”, vertelt Floriska. “Op dit moment staat het record op 62 cm, een paling.”

  De Maassluise wateren zijn de hengelaars doorgaans goed gezind: er wordt vooral brasem, paling, baars en voorn gevangen. Een foto van de grootste vangst van de dag komt te hangen in het buurtcentrum, waar de visclub aan het einde van de middag nog steevast samen een kop koffie drinkt.

  De visclub is niet alleen bedoeld voor bezoekers van De Hooftzaak. Net als in het buurtcentrum, is ook bij deze activiteit iedereen welkom. Wie het leuk vindt om mee te gaan, kan aanhaken. De groep gaat in principe elke maandagmiddag van april tot in oktober op pad. Deelname is gratis, deelnemers dienen wel een eigen vispas te hebben. Een hengel kan eventueel, dankzij Het Hengelhuis, bij De Hooftzaak worden geleend.

  Op de foto: Fanatiek visclublid Jan Bijl (rechts) ving op zijn eigen bamboehengel een mooie brasem van 52 cm. Zijn vismaat Bayram Algin haalde de vangst vakkundig voor hem binnen. 

  naar nieuwsarchief