• Home
  • Nieuws
  • Mediterrane sferen in De Hooftzaak

  12 april 2016

  Mediterrane sferen in De Hooftzaak

  Op maandag 11 april jl vond de derde editie van De Hooftzaak Culinair plaats. Restaurant Smaak&Meer verzorgde een heerlijke avond in het buurtcentrum. Chef-kok Rick bracht met zijn brigade de bijna zestig gasten in mediterrane sferen met een uitgebreide proeverij van Italiaanse specialiteiten.

  Gezeten aan lange tafels konden buurtbewoners en cliënten van Stichting Onder Een Dak (Stoed) genieten van allerlei hapjes, salades en brood. Vanuit de markante food truck van het restaurant, die voor de gelegenheid voor het buurtcentrum stond, werden houtovenpizza’s geserveerd.

  Robert van der Krogt, bestuurder van Stoed, kijkt terug op een geslaagde avond: “Het uitstekende eten, de sfeer én het lentezonnetje maakten deze avond tot een groot succes. Het is ook fijn om te zien dat steeds meer buurtbewoners De Hooftzaak weten te vinden. Het buurtcentrum is immers een ontmoetingsplek voor alle inwoners van Maassluis. En voor kwetsbare mensen is juist de ontmoeting een belangrijk element om volwaardig mee te kunnen doen in de samenleving.”

  Jeroen Klop, eigenaar van restaurant Smaak&Meer, is blij dat hij heeft kunnen bijdragen aan een bijzondere avond: “Als mens én als Maassluise ondernemer vind ik dat ik mijn verantwoording moet nemen en mensen die minder bedeeld zijn, niet mag vergeten. Daarom doe ik veel aan liefdadigheid. Toen mij werd gevraagd om belangeloos mee te doen aan De Hooftzaak Culinair, heb ik dan ook niet getwijfeld.” Ook de wijnleverancier van het restaurant, ‘Wijn van Suzanne’, leverde een bijdrage door de drankjes op de avond ter beschikking te stellen.

  naar nieuwsarchief