• Home
  • Nieuws
  • Kromdijk schenkt mengmachine aan De Hooftzaak

  2 juni 2020

  Kromdijk schenkt mengmachine aan De Hooftzaak

  Begin dit jaar ging huisarts Pieter Kromdijk na 40 jaar met pensioen. Aan zijn vele patiënten die naar zijn afscheidsreceptie kwamen, had hij gevraagd een gift aan een goed doel te doen. Buurtcentrum De Hooftzaak was een van die goede doelen, naast stichting De Zonnebloem. Voor De Hooftzaak werd maar liefst 580 euro opgehaald!

  Vanwege de coronamaatregelen kon de formele overhandiging van de cheque niet eerder gebeuren dan afgelopen dinsdag. Kromdijk werd welkom geheten in het buurtcentrum, waar de werkzaamheden voor de gedeeltelijke heropening van het buurtcentrum per half juni in volle gang waren.

  Taarten van Daad

  In de keuken kon hij met eigen ogen zien waar de donatie namens zijn patiënten aan is besteed: een professionele mengmachine. Hiermee kan een langgekoesterde wens van Daad, een van de kok van het buurtcentrum, in vervulling gaan. De geboren Syrische wil heel graag haar bakkunsten inzetten voor de bezoekers van De Hooftzaak. Met deze mengmachine komen er nu ook taarten en andere baksels op het menu. Als dank voor dit mooie gebaar van de oud-huisarts zal een van Daads taarten naar hem worden vernoemd.

  Parel

  Als oud-wethouder van Maassluis was Kromdijk nauw betrokken bij buurtcentrum De Hooftzaak. In 2013 verrichtte hij de opening van De Hooftzaak als maatschappelijk steunpunt. In de jaren erna is hij ook zeer betrokken gebleven. Kromdijk: “In een periode waar veel buurthuizen omvielen, bloeide De Hooftzaak  op als ontmoetingscentrum voor de buurt. Het was én is een van de parels van Maassluis. Ik hoop van harte dat dit nog lang een plek zal zijn waar mensen ertoe doen.”

   

  overhandiging cheque mengmachine

  Oud-huisarts Pieter Kromdijk overhandigt de cheque aan Robert van der Krogt, bestuurder van Stichting Onder Een Dak. Op de achtergrond kijken de koks van De Hooftzaak, Daad (links) en Michel, toe.

  naar nieuwsarchief