• Home
  • Nieuws
  • Kerstactiviteiten in Buurtcentrum De Hooftzaak

  2 december 2015

  Kerstactiviteiten in Buurtcentrum De Hooftzaak

  Tijdens de feestdagen pakt Buurtcentrum De Hooftzaak extra uit. Iedereen is welkom om mee te doen aan speciale activiteiten, die variëren van Kerststukjes maken en een klaverjastoernooi tot kookworkshops en een uitgebreid Kerstdiner.

  Bedrijfsleider Willemien Zeelenberg legt uit wat de bedoeling is: “De feestdagen zijn een periode waarin mensen er veel waarde aan hechten om bij elkaar te zijn. Nou is De Hooftzaak het hele jaar door een plek waar mensen elkaar ontmoeten en samenzijn, maar voor de Kerst doen we daar nog een schepje bovenop. We creëren een gezellige en ongedwongen sfeer waarbij iedereen zich thuis kan voelen.”

   Dat begint al op maandag 21 december. Dan wordt een Kerstklaverjasavond gehouden (kosten €3,50 p.p.). De dag erna kunt u mooie Kerststukjes komen maken, onder begeleiding van een creatieve vrijwilliger.

   Op 24 december van 9 tot 11 uur geeft de kok van De Hooftzaak een kookworkshop. Hij laat zien hoe je tapas kunt maken. Die staan overigens niet op het menu van het Kerstdiner dat op Tweede Kerstdag wordt gehouden. Daarvoor bereidt de kok een uitgebreid menu, met onder andere carpaccio, varkens- en kiprollade en een heerlijk ijsdessert. Wilt u ook aanschuiven? De kosten zijn €17,50, inclusief drankjes.

   Op Oudjaarsochtend ten slotte kunt u leren om lekkere oliebollen en appelflappen te maken. En natuurlijk krijgt u daar een zakje van mee naar huis. Zo gaat u goed voorbereid het nieuwe jaar in. Mocht u overigens als goed voornemen voor 2016 uw talenten willen inzetten voor een ander: bij het buurtcentrum zijn ze altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

   Willemien Zeelenberg: “Wij zouden het geweldig vinden als mensen die nog nooit bij ons binnen zijn geweest, in de Kerstvakantie eens een kijkje komen nemen. Al was het maar voor een kopje koffie of een praatje. De deur staat voor iedereen open.”

   De activiteiten in het buurtcentrum zijn voor iedereen toegankelijk, vaak tegen betaling van een klein bedrag. U dient zich wel van tevoren aan te melden. Meer informatie over de activiteiten leest u op hier. Daar leest u ook over de gewijzigde openingstijden tijdens de feestdagen.

  naar nieuwsarchief