• Home
  • Nieuws
  • Geslaagde Open Dag en NL Doet bij Buurtcentrum De Hooftzaak

  19 maart 2013

  Geslaagde Open Dag en NL Doet bij Buurtcentrum De Hooftzaak

  Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart was het extra druk in Buurtcentrum De Hooftzaak. In het kader van de landelijke vrijwilligersactie NL Doet en de Open Dag van Zorg en Welzijn waren de deuren geopend voor belangstellenden. Onder de vele enthousiaste vrijwilligers die meehielpen, waren ook wethouder Keijzer en wijkcoördinator Willem Verschoor.

  Voor NL Doet hebben bewoners van Sluispolder West en andere vrijwilligers verschillende klusjes geklaard. Zo is er hard gewerkt aan een groot houten ganzenbordspel waar de buurt bij mooi weer op het grasveld achter het buurtcentrum mee kan spelen. Wethouder Arnold Keijzer en wijkcoördinator Willem Verschoor schroomden niet hun handen vuil te maken en verfden hier gedreven aan mee.

  Ook is een paneel beschilderd met ‘wensen voor vrede’ die bezoekers van De Hooftzaak konden indienen. De directe omgeving van het buurtcentrum onderging een kleine metamorfose: er is straatvuil weggehaald, klein onderhoud gepleegd en onkruid gewied.

  Zaterdag 16 maart was ook de Open Dag van Zorg en Welzijn. In het buurtcentrum hebben een aantal organisaties zich gepresenteerd. Seniorenwelzijn, ASVZ, Pameijer, STOED en de blinden- en slechtziendenclub van Seniorenwelzijn waren aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden.  

  Belangstellenden konden een kijkje nemen in De Hooftzaak: van de ontmoetingsruimte tot de houtbewerking, het kantoor van Vraagraak en de wijkpost van Maasdelta en de cadeauwinkel van STOED. Lucia van Straaten, een actieve buurtbewoonster, was aanwezig om meer te vertellen én te horen over de ideeën die wijkbewoners hebben over het grote grasveld achter het buurtcentrum, dat momenteel onbenut is.

  ‘Ontmoeting tussen bewoners stimuleren’ – één van de functies van Buurtcentrum ‘De Hooftzaak’ – is ook tijdens deze Open Dag en NL Doet weer geslaagd. Iedereen die heeft meegeholpen wordt hartelijk bedankt voor de inzet! 

  Foto's NL Doet 2013 

  NL doet 2013 NL Doet 2013
  NL Doet 2013 NL Doet 2013

   

  Foto's Open Dag van Zorg en Welzijn

  Open dag 2013 Open Dag 2013
  Open Dag 2013 Open Dag 2013

   

   

  naar nieuwsarchief