• Home
  • Nieuws
  • De Hooftzaak wil Kroonappel worden

  20 maart 2013

  De Hooftzaak wil Kroonappel worden

  Ter gelegenheid van de aankomende koninklijke inhuldiging organiseert het Oranje Fonds een zoektocht naar zogenaamde ‘Kroonappels’, de mooiste sociale initiatieven van Nederland. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. Buurtcentrum ‘De Hooftzaak’ doet mee aan deze actie in de categorie Buurt en is als gemeentelijke winnaar uit de eerste stemronde gekomen. 

  Buurtcentrum De Hooftzaak is een ontmoetingscentrum in de wijk Sluispolder-West. ‘De Hooftzaak’ biedt een gezellige plek waar wijkbewoners met elkaar in contact kunnen komen. Doel is dat bezoekers - die doorgaans behoefte hebben aan gezelschap, ontspanning of structuur - elkaar ondersteunen en versterken. Men kan er ook terecht voor een spelletje, een computercursus of een creatieve activiteit zoals schilderen of werken met keramiek.

  Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de inhuldiging van het beschermpaar van het Fonds wordt een speciale editie georganiseerd. In het gehele koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in één van de drie categorieën. De drie winnende organisaties krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk € 50.000,- en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin.

  In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kon iedereen uit de gemeente Maassluis op ‘De Hooftzaak’ stemmen via www.kroonappels.nl. Het buurtcentrum is de gemeentelijke winnaar in de categorie Buurt en is door naar de tweede ronde. Mocht Buurtcentrum ‘De Hooftzaak’ als uiteindelijke winnaar uit de bus komen, dan zal Stichting De Hooftzaak Stoed het geld besteden aan activiteiten en faciliteiten die aansluiten bij de wensen en hulpvragen van de buurtbewoners.

   

   

  naar nieuwsarchief