• Home
  • Nieuws
  • De Hooftzaak verwelkomt Syrische vluchtelingen

  2 februari 2016

  De Hooftzaak verwelkomt Syrische vluchtelingen

  Op maandag 1 februari jl. arriveerde de eerste vluchtelingen van de 40 statushouders die extra in Maassluis worden opvangen. In buurtcentrum De Hooftzaak wachtte hen een warm welkom. De drie Syrische mannen kregen er een lunch met gerechten uit hun thuisland.

  De vluchtelingen konden na aankomst in Maassluis aanschuiven bij een lunch verzorgd door de Orient Queens, die maandelijks voor buurtbewoners en bezoekers van De Hooftzaak koken. Zij hadden maandag Ayman Marere te gast, een Syrische kok die sinds twee maanden in Maassluis woont. De ruim 30 gasten, onder wie Orient Queens-ambassadeur Magda Karssen en haar man Koos Karssen, genoten van de traditionele Syrisch-Libanese gerechten.

  De Syriërs reageerden aangenaam verrast op de hartelijke ontvangst en het eten uit hun thuisland. Walid al-Kador: “Dit is een fijn welkom. Het is alsof ik door familie word ontvangen, een gevoel dat ik lang heb moeten missen.”

  De drie mannen nemen tijdelijk hun intrek in Het Klooster. Later deze week volgen er nog meer statushouders. Stichting Onder Een Dak (Stoed) en Welzijn E25 verzorgen van 8 uur ‘s ochtends tot 8 uur ‘s avonds de begeleiding van de vluchtelingen in Het Klooster. Robert van der Krogt, bestuurder van Stoed: “Buurtcentrum De Hooftzaak is de aangewezen plek om deze groep kwetsbare mensen kennis te laten maken met de buurt. Zoals voor iedere inwoner van Maassluis is het buurtcentrum een ontmoetingsplek waar waardevolle ontmoetingen plaatsvinden en contacten worden gelegd waarmee mensen verder kunnen komen. Bovendien zit Vluchtelingenwerk in hetzelfde pand. Een ideale uitvalsbasis dus voor deze nieuwe Maassluizers.” 

  naar nieuwsarchief