• Home
  • Nieuws
  • De Hooftzaak inspireert delegatie gemeente Vlaardingen

  27 november 2013

  De Hooftzaak inspireert delegatie gemeente Vlaardingen

  Op donderdag 21 november jl was een delegatie van de gemeente Vlaardingen te gast bij Buurtcentrum De Hooftzaak. Doel van het bezoek was te ervaren hoe Stoed het buurtcentrum heeft opgezet en daarin samenwerkt met andere organisaties.

  Wethouders Oosterom (Zorg en Sociale Zaken) en Robberegt (o.a. Accommodatiebeleid) en acht gemeenteambtenaren kregen na een introductie en informatie over Stoed en De Hooftzaak, een uitgebreide rondleiding. Daarna volgde een presentatie over het pilotproject ‘De Hooftzaak’ als onderdeel van ‘De betrokken stad’ van de gemeente Maassluis. Uitgelegd werd op welke manier Stoed daar in de praktijk invulling aan geeft.

  Ontmoetingsplek voor iedereen
  De delegatie uit Vlaardingen was onder de indruk van de sfeer en de opzet van De Hooftzaak. Daarnaast heeft ook de diversiteit aan bezoekers hen aangenaam verrast. Naast cliënten van Stoed weten namelijk steeds meer buurtbewoners het Buurtcentrum te vinden. En dat is precies wat Stoed wil bereiken met Buurtcentrum De Hooftzaak: het is dé ontmoetingsplek voor inwoners van Maassluis!

  naar nieuwsarchief