Buurtcentrum De Hooftzaak

Een ontmoetingsplek en een plek voor verbinding, leuke en leerzame activiteiten en voor ontwikkeling gericht op jouw talent. Zo kun je buurtcentrum De Hooftzaak in Maassluis wel noemen.

Iedereen is bij ons welkom. Of je nu 18 bent of 81 jaar, of je buurtbewoner of cliënt bent of dat je in Maassluis woont of hier alleen werkt. Wij ontmoeten jou graag!

“Bij De Hooftzaak denk ik mee over nieuwe activiteiten. Samen kijken we wat mogelijk is en wie wat doet. Zo delen we kennis en ervaring en leer ik steeds weer iets nieuws.”

Ontmoeten en meedoen

Buurtcentrum De Hooftzaak is een veilige en plezierige plek. Je ontmoet bij ons nieuwe mensen en oude bekenden.

Bij De Hooftzaak kun je meedoen aan laagdrempelige dagbesteding en leerzame activiteiten. Er is veel te doen. Van creatieve activiteiten in ons atelier of in de houtwerkplaats, projecten gericht op milieu en duurzaamheid tot het volgen van (taal)lessen en het gezamenlijk genieten van maaltijden. Iedereen die hier behoefte aan heeft, is welkom. Met of zonder indicatie voor dagbesteding of zorg.

Gezondheid en ontwikkeling

Met onze dagbesteding, activiteiten en maaltijden helpen wij je graag om nieuwe vaardigheden en een gezonde levensstijl te ontwikkelen. Zo werk je bij De Hooftzaak aan jouw perspectief en groei met oog voor jouw talenten en jouw mentale en fysieke gezondheid.

“Hier kan ik mezelf zijn en heb ik een doel. Ik kan mijn talenten gebruiken en ik doe mee in de maatschappij. Dat vind ik belangrijk.”

Dagbesteding

Heb je een dagbestedingsindicatie? En ben je op zoek naar een veilige en leuke plek voor jouw dagbesteding? Denk dan eens aan buurtcentrum De Hooftzaak. Samen met jou maken we een ondersteuningsplan zodat de dagbesteding goed aansluit bij jouw wensen en doelen. In het centrum word je begeleid door deskundige medewerkers en doe je mee met de activiteiten die het beste bij jouw ondersteuningsplan passen. Zo ben je echt onderdeel van het centrum en ontmoet je ook andere bezoekers.

Stadstuin

Achter het buurtcentrum beschikken we over een mooie stadstuin. Deze is in 2021 aan de Rhijnvis Feithstraat in Maassluis aangelegd door bezoekers, vrijwilligers en medewerkers van buurtcentrum De Hooftzaak.

Met deze stadstuin willen we nog meer verbinding creëren. Voor bezoekers van De Hooftzaak, voor bewoners en bezoekers van ontmoetingscentrum Oud Sluys en voor wijkbewoners. Samen kunnen zij hier plezier en zingeving uit halen. De stadstuin is een plek waar we van elkaar kunnen leren en samen aan projecten kunnen werken. De stadstuin is duurzaam en insectvriendelijk aangelegd.

Locatie en openingstijden

Buurtcentrum De Hooftzaak is gevestigd aan de P.C. Hooftlaan 11A in Maassluis. Wij ontmoeten je hier graag op:

Maandagtussen 09.00 - 16.30 uur
Dinsdagtussen 09.30 - 19.00 uur*
Woensdagtussen 09.00 - 16.30 uur
Donderdagtussen 09.00 - 19.00 uur*
Vrijdagtussen 09.00 - 16.00 uur

*Indien je gebruik maakt van de maaltijd

Wil je meer weten over onze activiteiten? Bekijk dan ons activiteitenoverzicht of neem contact met ons op.

Download folder