Ik weet waar je hart woont

Wat geweldig om het vervolg te zien! Het fotoproject ‘Ik weet waar je hart woont’ van dak- en thuislozenopvang De Elementen is in volle gang. Huidige en voormalige bewoners van de opvang Rachid, Danny, Avy, Annemiek en Hafid zijn op dit moment druk bezig met fotograferen. Naast het maken van foto’s zijn ze op inspiratie tour geweest met Patrick van der Jagt (bekend van The Rotterdam Project), bezochten ze de foto expositie ”Wonderful Things” van Tim Walker en namen ze deel aan een workshop van Michiel Bles. Op dit moment worden de deelnemers zelf op de foto gezet. Ze staan dus zowel voor als achter de camera.

Ontwikkeling van talenten en trots
Voor de deelnemers is dit project veel meer dan leren hoe zij mooie foto’s kunnen maken. Zoals een van hen aangeeft: “Ik wil mensen laten zien dat dakloos zijn meer is dan bijvoorbeeld verslaafd zijn. Dat is toch waar veel mensen bij daklozen aan denken. Daarnaast is het een afsluiting van mijn periode van dakloosheid. Ik voel me steeds meer mens worden en ik kan weer genieten van kleine dingen. Door het fotograferen vallen ze me ook meer op”.

Dit is precies waar het project voor is opgezet: laten zien wie de mensen zonder dak boven hun hoofd of zonder thuis zíjn, uit welke situatie ze komen, wat hun krachten en dromen zijn en waar hun hart woont. Door mee te doen aan dit project hervinden ze zichzelf, ontwikkelen ze vaardigheden en talenten en kunnen ze weer trots zijn op zichzelf.

Mogelijk dankzij donaties
De uitvoering van Ik weet waar je hart woont is mogelijk dankzij donaties van gemeente Schiedam, gemeente Vlaardingen, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., DeltaPORT donatiefonds, Elise Mathilde Fonds en Stichting Aelwijn Florisz.

Waterweg Cultuurprijs
Ik weet waar je hart woont dong in 2021 mee naar de Waterweg Cultuurprijs. Helaas eindigde het project niet bij de eerste vijf. Toenmalig teamleider en initiatiefnemer Roxanne Dixon gaf destijds al aan dat het project zeker door zou gaan. Door omstandigheden is de start iets verlaat, maar het succes er niet minder om. Vanuit De Elementen / Stoed zijn we enorm trots op de deelnemers die aan dit project mee doen.

Meer weten?
Wil je meer weten over dit project of over De Elementen? Neem contact op met Bart van den Berg op 06 22 21 36 41, bvandenberg@stoed.nl.

 

Delen op social media