Vitamine G

Soms gebeuren er dingen waardoor je leven helemaal op zijn kop komt te staan. Dat kunnen bijvoorbeeld (financiële) problemen zijn, het overlijden van een dierbare of je relatie die stuk loopt. Hierdoor kun je in de war raken, je verdrietig en alleen voelen of negatieve gevoelens krijgen. Vaak weten mensen niet waar ze op zo’n moment de juiste hulp kunnen vinden. Daarom hebben we Vitamine G (de G van Geest): een plek waar je zo naar binnen kunt lopen voor passende ondersteuning of advies. Met Vitamine G sta jij er niet alleen voor!

Hoe het werkt

Het begint allemaal met een stap over de drempel van ons ontmoetingscentrum. Daar wacht een ervaren coach op je, die jou gaat helpen om de juiste ondersteuning te vinden. Als dat niet bij ons kan, dan regelt de coach dat je elders hulp krijgt.

Je ontmoet bij ons ook mensen die hetzelfde doormaken of hebben doorgemaakt als jij. Dat praat wel zo makkelijk. Je kunt meedoen aan verschillende activiteiten waar je praktische ondersteuning en tips krijgt. Ook leer je hoe je kunt voorkomen dat je klachten terugkomen of verergeren.

Gezondheid

Bij Vitamine G draait het vooral om jouw mentale gezondheid. Maar we kijken ook verder naar hoe het met je gaat. Ben je lichamelijk fit, ben je tevreden met je leven, doe je dingen die je leuk vindt, heb je steun aan vrienden en familie? Zo brengen we samen jouw lichamelijke, emotionele en sociale uitdagingen in kaart én leren we je hoe je hiermee om kunt gaan. Deze aanpak heet Positieve Gezondheid.

“Ik wist niet waar ik met mijn problemen naartoe moest. Bij Vitamine G werd er naar me geluisterd. Nu sta ik er niet meer alleen voor.”

Waar kunnen wij bij helpen?

Wij kunnen jou helpen op het gebied van psychosociale klachten, bijvoorbeeld:

  • Beginnende of milde problemen met je mentale gezondheid,
  • Als je het lastig vindt om de juiste hulp te vinden,
  • Als je persoonsgerichte ondersteuning nodig hebt,
  • Als je het een uitdaging vindt om jouw zelfstandigheid en zelfredzaamheid te behouden,
  • Als je je kwetsbaar voelt en denkt dat je de regie over jouw leven gaat verliezen.

Hoe helpen wij?

Wij organiseren verschillende groepsactiviteiten. Hier kun je je ervaringen delen, tijd doorbrengen met mensen die hetzelfde doormaken als jij of gewoon even een rustmomentje pakken. Daarnaast krijg je praktische tips en ondersteuning.

Preventie

Ben je al eens door mentale problemen de regie over je leven kwijtgeraakt? En wil je voorkomen dat dat weer gebeurt? Ook dan kunnen wij je helpen. Je leert om risico’s en signalen voor terugval te herkennen en te voorkomen dat je een terugval krijgt. Ook leer je hoe je kunt voorkomen dat je problemen verergeren.

Samenwerking met partners

In ons aanbod maken we onder andere gebruik van de Herstelacademie van GGZ Delfland en andere lokale partners en specialisten op het gebied van (mentale) gezondheid. Samen kunnen we de beste ondersteuning bieden die past bij jouw vraag. Dit betekent dat als wij niet de beste ondersteuning kunnen bieden die bij jouw vraag past, we je in contact brengen met een organisatie die dit wel kan. Dit doen wij uiteraard altijd in overleg met jou. Zo werken wij samen aan perspectief en groei!

Locatie

De inloopvoorziening voor Vitamine G kun je bezoeken in ontmoetingscentrum De 5 Molens, Nieuwe Damlaan 818 in Schiedam.

Wij ontmoeten je hier graag op woensdag en vrijdag tussen 12.00 en 16.00 uur.

Wil je meer weten over onze activiteiten? Bekijk dan ons activiteitenoverzicht of neem contact met ons op.

Download folder