Stem voor de Waterweg Cultuurprijs op “Ik weet waar je hart woont”

Roxanne Dixon, teamleider bij dak- en thuislozenopvang De Elementen, is samen met Marleen Bos en Rob van Herwaarden genomineerd voor de Waterweg Cultuurprijs 2021. Zij dingen hier naar mee met het project ‘Ik weet waar je hart woont.” Een project dat een bijdrage levert aan de destigmatisering van daklozen.

Het project

Roxanne Dixon wil door middel van een portrettenserie in woord en beeld laten zien wie daklozen zíjn, waar ze vandaan komen (uit welke situatie), wat hun krachten en dromen zijn en ‘waar hun hart woont’. Onder het motto: ‘Pas als je met iemand praat, leer je iemand kennen’. Binnen dit project moeten mensen zelf letterlijk en figuurlijk de tools in handen krijgen om hun eigen visie van de wereld ten toon te stellen. Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat het aantal daklozen de laatste tien jaar is verdubbeld. En hoewel maatschappelijke organisaties in hun uitingen vertellen dat dakloos raken, íedereen kan overkomen, denken (te) veel mensen bij dakloosheid nog steeds vooral aan blanke mannen van middelbare leeftijd met een drank- of drugsprobleem die op een bankje slapen in het park. En dat ze de ontstane situatie waarschijnlijk aan zichzelf hebben te danken. Die stereotypering is hardnekkig en zet daklozen in een hoek die ze niet verdienen en die bovendien niet bijdraagt aan het ondernemen van actie om dakloosheid te bestrijden. Met dit project wordt d.m.v. kunst en cultuur een bijdrage geleverd aan de destigmatisering van de dakloze mensen.

Jouw stem is van belang

Deze week kunnen inwoners uit Maassluis, Vlaardingen, Schiedam en omstreken stemmen op hun favoriete project. Het project van Roxanne kan jouw stem goed gebruiken. Jouw stem breng je uit via deze website.

Waterweg Cultuurprijs

De Waterweg Cultuurprijs wil een stimulans zijn voor iedereen die met passie, plezier en bekwaamheid bijdraagt aan het culturele klimaat in de regio Waterweg Noord middels artistieke producties en culturele praktijken. Bezoek voor meer informatie de website van Waterweg Cultuurprijs.

Uitslag

Zaterdag 16 oktober wordt de winnaar van de stimuleringsprijzen bekend gemaakt. Wij wensen Roxanne, Marleen en Rob veel succes!

Delen op social media