• Home
  • aanbod
  • Buurtcentrum De Hooftzaak

  Buurtcentrum De Hooftzaak

  Even ontsnappen aan de drukte van alledag. Een momentje om op adem te komen en gelijkgestemden te ontmoeten. Waar u de ruimte krijgt om uw verhaal te doen en waar wordt geluisterd zonder te oordelen. Dat kan allemaal in Buurtcentrum De Hooftzaak.

  contect hz en bzwWij zijn open en gaan geleidelijk weer activiteiten opstarten. U bent van harte welkom, maar wij vragen u wel om zich aan de geldende RIVM-voorschriften te houden. Hebt u coronagerelateerde klachten? Blijf dan thuis en laat u testen. Samen krijgen wij corona onder controle!

  Bekijk hier de activiteiten die ondanks Corona nu toch kunnen plaats vinden.

  Bent u het thuiszitten beu en wilt u graag anderen ontmoeten? Wilt u in een gezellige, ongedwongen omgeving ‘onder de mensen’ zijn? Loop dan eens binnen voor een praatje, de krant of een kopje koffie of thee, Ook kunt u bij ons internetten (gratis wifi), biljarten of kaarten. Dagelijks kunt u genieten van een lekkere lunch en twee keer per week van een warme avondmaaltijd.

  Activiteiten en cursussen
  Met plezier iets nieuws leren, uzelf verder ontwikkelen of nieuwe talenten ontdekken. Het kan allemaal. Een greep uit ons aanbod: 
  - computercursussen, cursus Sociale Vaardigheden

  - werken met textiel, hout, mozaïek en keramiek

  - twee keer per maand vindt er een Repair Café plaats

  - tekenen en schilderen in het atelier.

  Werkervaring opdoen

  Is regulier werk op afstand geraakt? Zelf de weg terug vinden, kan heel lastig zijn. De medewerkers van het team Dagbesteding & Re-integratie helpen u hier graag bij. Zij begeleiden u bij arbeidsmatig werken of in een zogenaamd leer-werktraject.

  Openingstijden
  U bent welkom in De Hooftzaak op:

  Maandag     09.00 – 16.00 uur
  Dinsdag     10.00 – 16.00 uur 
  Woensdag     09.00 – 16.00 uur
  Donderdag     09.00 – 16.00 uur 
  Vrijdag     09.00 – 16.00 uur
  Zondag     13.00 – 16.30 uur (eens in de maand)

  Meer informatie over de activiteiten van Dagbesteding en Ontmoeting leest u in de folder.

  Repair Café

  Broodroosters, lampen, stoelen, kleding, speelgoed...Met alles wat het niet meer doet of kapot is, bent u welkom in het zogenaamde ‘Repair Café’. Voorwaarde is wel dat het apparaat niet te groot is. Stelregel is dat u het zelf moet kunnen dragen. Terwijl u wacht, zal een vakman trachten het apparaat te repareren. Wellicht kunt u ook een handje helpen?

  De reparatie gebeurt kosteloos, al wordt een financiële bijdrage natuurlijk gewaardeerd. U betaalt wel voor de eventueel te vervangen onderdelen. Het Repair Café-team bestaat onder andere uit elektriciens, houtbewerkers, naaisters en techneuten.

  Het Repair Café vindt in principe plaats op elke tweede en vierde woensdag van de maand van 13.30 tot 15.30u.  

  Adres

  Buurtcentrum ‘De Hooftzaak’
  P.C. Hooftlaan 11A
  3141 AB Maassluis
  T: 010-460 89 81
  E: infodehooftzaak@stoed.nl 

  Buurtcentrum De Hooftzaak is mede dankzij donaties van Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Skanfonds, Fonds DBL, Maasdelta Groep, Stichting Bevordering Maatschappelijke Dienstverlening Rotterdam en Stichting De Vrienden van Stoed tot stand gekomen.