Bezoek wethouder Proos aan De Elementen

Wethouder Arnoud Proos bracht op 22 december een bezoek aan dak- en thuislozenopvang De Elementen. Hij maakte de mensen daar blij met een lekker diner, fijne prijzen voor de bingo en sprak hen moed in tijdens deze voor vele extra lastige periode. Tijdens het diner kon direct gebruikt worden gemaakt van door de wethouder geschonken nieuwe stoelen. Hiermee ging een lang gekoesterde wens in vervulling.

Betrokken
Wethouder Arnoud Proos, die onder andere de opvang voor dak- en thuislozen in zijn portefeuille heeft, geeft aan “De afgelopen jaren is het aantal mensen dat dakloos is geworden flink gestegen. Als gemeente zijn we daarom nauw betrokken bij De Elementen en haar tijdelijke bewoners. Voor velen van hen voelen de feestdagen niet als een feest. Wij willen hen laten weten dat we hen niet vergeten en respect hebben voor de stappen die zij ondanks hun moeilijke situaties toch zetten. We werken daarnaast hard aan het voorkomen van het dak- en thuisloos raken van onze inwoners.”

Persoonlijke begeleiding
De Elementen is een veilige plek waar mensen, uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam, zonder huis of dak boven hun hoofd onderdak vinden. Daarnaast ontvangen zij hier twee maaltijden per dag en persoonlijke begeleiding gericht op perspectief, groei en weer meedoen in de maatschappij. De nachtopvang en de begeleiding is namens centrumgemeente Vlaardingen in handen van Stoed. Daarnaast faciliteert Stoed, namens de gemeente, een winternachtopvang als de gevoelstemperatuur buiten 0 graden of kouder is.

Aanmelden
Voor verblijf bij De Elementen is toestemming van het Centraal Onthaalloket van de Gemeente Vlaardingen noodzakelijk. Voor meer informatie, aanmelden en het krijgen van toestemming kunnen mensen terecht bij Stroomopwaarts, Westnieuwland 6 in Vlaardingen. Stroomopwaarts is telefonisch bereikbaar op 010 – 246.55.55.

 

Foto: wethouder Proos. © Gemeente Vlaardingen

Delen op social media