Bewustwording en ontmoeting door ‘Mooie dag’

Een mooi moment voor een ontmoeting met Arnoud Proos, wethouder gemeente Vlaardingen, Djesco, zanger van het nummer ‘Mooie dag’ en Eva Landa, Manager dak- en thuislozenopvang De Elementen.

De aanleiding was het door Djesco geschreven en uitgebrachte nummer ‘Mooie dag’. Een nummer vanuit z’n hart en destijds geschreven tijdens de pauzes in zijn nachtdiensten bij De Elementen. Djesco wil graag jongeren bereiken en hun aandacht vragen. Laten zien wat dakloosheid is en zorgen voor destigmatisering. Een doel dat wethouder Proos en Eva toejuichen.

Bewustwording

Wethouder Proos: “Dit nummer en deze video raken je. Het is rauw en iedereen begrijpt de boodschap. Met dit nummer bereikt Djesco ook onze jongere inwoners en dat is heel erg belangrijk. Dakloosheid kan namelijk iedereen overkomen. Dakloze mensen zijn mensen zoals jij en ik en onderdeel van onze maatschappij.”

“Onze tijdelijke bewoners geven ook aan dat ze zich erg in het nummer en de videoclip herkennen. Ze voelen zich hierdoor gezien en dat is een gevoel dat zij op straat niet vaak en niet op een positieve manier hebben”, aldus Eva.

Djesco spreekt met passie over bewustwording creëren en dakloze mensen helpen. Behalve met zijn muziek doet hij dit ook met interviews op onder andere FunX en kort geleden met het organiseren van een gratis knipbeurt voor dakloze mensen. Op de vraag van wethouder Proos wat hij voor dakloze mensen zou doen als hij een leeg grasveld zou krijgen, geeft hij aan:

“Een opvang zoals De Elementen neerzetten. En dan met name het menselijke aspect want de medewerkers werken vanuit hun hart. Dat heb ik destijds ook gedaan en ik krijg nog steeds reacties van oud-bewoners. Zij geven aan dat de begeleiding en de warme aandacht ervoor heeft gezorgd dat het nu zo goed met hen gaat. “

Inzet

Eva is trots en benadrukt dat werken vanuit het hart en de aandacht voor dakloze mensen hard nodig blijft. Er is een zorgwekkende ontwikkeling. Ondanks dat mensen van alle leeftijden, opleidingsniveaus en achtergronden dakloos raken, valt op dat er steeds meer jongeren dakloos worden.

Dakloosheid voorkomen en dak- en thuisloze mensen ondersteunen om weer deel te nemen aan de maatschappij blijven veel aandacht vragen. Centrumgemeente Vlaardingen, dak- en thuislozenopvang De Elementen, partnerorganisaties en initiatiefnemers als Djesco zullen hier de komende jaren intensiever en nauwer voor samenwerken. Meer dan ooit zullen beleid, uitvoering en maatschappelijke initiatieven elkaar ontmoeten.

Foto © gemeente Vlaardingen: Wethouder Proos, Djesco en Eva Landa

Delen op social media