Oog voor het milieu met de Happy Cleaners

Wij zijn onderdeel van de Happy Cleaners. We dragen zorg voor het milieu en zetten ons steeds meer in voor duurzaamheid. Dat doen we op verschillende manieren en we vinden het leuk als je met ons mee wilt doen.

Wat doen we allemaal?

  • We geven voorlichting aan inwoners van Maassluis. We vertellen hen waar ze afval kunnen inleveren. Dit doen we onder andere tijdens een wandeling door de stad.
  • We werken mee aan het project Schone Rivieren. Dit is een initiatief van IVN Natuureducatie, Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee. Voor dit project ruimen we afval op langs het Scheur (‘De Waterweg’). Vervolgens scheiden we dit afval en tellen we het. Onze bevindingen sturen we op naar de projectorganisatie. Zo werken we mee aan plasticvrije rivieren.
  • We doen mee met beach clean-up day en de world clean-up day. Op andere dagen prikken we o.a. papier door heel Maassluis.
  • We maken zelf schoonmaakmiddelen als het weer te slecht is om op pad te gaan.

Je kunt bij ons meehelpen met bestaande projecten, maar we vinden het zeker ook leuk als je ideeën hebt voor nieuwe projecten. We hebben altijd ruimte voor nieuwe Happy Cleaners, dus meld je aan!

De Happy Cleaners bestaan behalve uit bezoekers, vrijwilligers en medewerkers van De Hooftzaak ook uit leden van Groen Links Maassluis.

Tijd
Donderdag van 14.00 – 15.30 uur. Nb. in de winter zijn wij niet actief. In april gaan we weer op pad.

Kosten
Gratis.

Aanmelden
Vooraf aanmelden is niet nodig. We zijn vaak op pad, dus zorg dat je om 14.00 uur aanwezig bent bij De Hooftzaak als je met ons mee wilt.