• Home
  • aanbod
  • Dak- en thuislozen opvang

  Dak- en thuislozenopvang

  ‘De Elementen’

  Stoed biedt Nachtopvang voor mensen die dak- of thuisloos zijn. De opvang vindt plaats in 'De Elementen' in Vlaardingen. Nachtopvang bij De Elementen betekent een warme, veilige slaapplaats voor de nacht. Maar ook een maaltijd, gelegenheid om te douchen, kleding te laten wassen en een ontbijt. Er is plaats voor 30 mensen.

  Voor wie?

  De nachtopvang is bedoeld voor mensen die om welke reden dan ook dak- of thuisloos zijn en die beschiken over een Centraal Onthaalpas (CO) van de gemeente Vlaardingen.

  Doorgaans verblijft iemand maximaal 17 weken in de nachtopvang. Eventueel kan de opvang met 2 maanden worden verlengd. Mensen die in de nachtopvang verblijven, worden gestimuleerd om de regie over hun leven terug te pakken. Stoed heeft verschillende mogelijkheden om hen daarin hulp en begeleiding te bieden.

  Opvang in coronatijden

  In verband met de RIVM maatregelen is er minder opvangmogelijkheid in De Elementen. Vanwege het coronavirus moeten de bewoners van dak- en thuislozenopvang De Elementen 1,5 meter afstand houden. Hierdoor kunnen er minder mensen per kamer en per etage in De Elementen verblijven. Daarom is nu ook sporthal Westwijk in Vlaardingen tijdelijk ingezet als opvanglocatie voor maximaal 15 daklozen.

  Vanaf 1 juli 2020 zullen deze locaties geen dagopvang meer bieden. De openingstijden zijn dan van 17.00 tot 09.00 uur.

  Aanmelden en kosten

  Wilt u weten of er plek is in de opvang? Wilt u zich aanmelden? Dat kan alleen via centrumgemeente Vlaardingen.

  Passanten dienen een Centraal Onthaalpas bij de gemeente aan te vragen. Als er niet direct plek is, komt u op de wachtlijst te staan.

  Voor verblijf in de nachtopvang geldt een eigen bijdrage.

  Adres en openingstijden

  De Elementen is geopend van 17.00 uur tot 09.00 uur de volgende dag.

  Nijverheidsstraat 26
  3133 ER Vlaardingen
  Tel: 010 - 4 608 989

  elementen

  Stoed exploiteert de dak- en thuislozenvoorziening in opdracht van de gemeente Vlaardingen.