• Home
  • Nieuws
  • Stoed is Bondgenoot Basisvaardigheden

  10 juli 2019

  Stoed is Bondgenoot Basisvaardigheden

  Op 9 juli 2019 heeft Stichting Onder Een Dak zich aangesloten bij het Bondgenootschap Basisvaardigheden in Vlaardingen. Het bondgenootschap bestaat uit verschillende organisaties die samenwerken om laaggeletterdheid onder Vlaardingers tegen te gaan.

  Als één van de 8 nieuwe deelnemers ondertekende Willemien Zeelenberg het contract tijdens een feestelijke middag in de bibliotheek van Vlaardingen.  

  Zo’n 15.000 kinderen en volwassenen in Vlaardingen hebben onvoldoende basisvaardigheden op het gebied van spreken, luisteren, lezen en schrijven in de Nederlandse taal. Ook rekenen en op de computer werken gelden als vaardigheden. 

  Roxanne Dixon, begeleider op De Elementen, kwam via de lokale  bibliotheek in contact met de Bondgenoten. Gezien het groeiende aantal mensen in De Elementen dat amper of zelfs geen Nederlands spreekt, was het een logische stap om bij dit mooie initiatief aan te haken.

  De organisaties in het bondgenootschap maken met elkaar afspraken over het herkennen en doorverwijzen van mensen met een leervraag en ontwikkelen samen activiteiten waarmee mensen hun basisvaardigheden kunnen verbeteren. 

  naar nieuwsarchief