• Home
  • Nieuws
  • Ga toch (mee) fietsen!

  29 augustus 2019

  Ga toch (mee) fietsen!

  Samen fietsen is een leuke manier om met elkaar aan de praat te raken en plezier te hebben. Daarom organiseren Seniorenwelzijn en Buurtcentrum De Hooftzaak op 30 september aanstaande een grote fietstocht langs mooie plekjes in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

  De fietstocht begint om 09.30 uur vanuit ontmoetingscentrum De Vliet in Maassluis. U kunt de tocht begeleid door een gids maken, of u rijdt hem op eigen gelegenheid, met behulp van een routekaart. Onderweg geniet u van de omgeving en natuurlijk van uw gezelschap. Ook zijn er twee tussenstops bij ontmoetingscentra op de route. Bij de eerste stop wordt koffie of thee en wat lekkers geserveerd, bij de tweede stop krijgt u een lunch. Om circa 15.00 uur komt u dan – na een tocht van meer dan 35 kilometer - weer terug in Maassluis, waar Buurtcentrum De Hooftzaak het eindpunt is.

  Het is overigens ook mogelijk om vanuit Vlaardingen of Schiedam te starten.

  Mariëlle van Santen, vitaliteitscoach bij Seniorenwelzijn: “Fietsen is goed voor lichaam en geest. Het is een manier om onbelast te bewegen. Het spaart de heupen,  enkels en knieën – dit vaak pijnpunten bij oudere mensen. Daarnaast is fietsen zeer ontspannend, zeker als je in de buitenlucht recreatief bezig bent.”

  Wilt u meedoen aan deze fietstocht? Meld u dan uiterlijk woensdag 25 september aan!

  Maassluis: start in De Vliet en einde in De Hooftzaak, aanmelden bij Tiny: 06 - 57 31 42 74

  Vlaardingen: start en einde in De Bijenkorf, opgeven bij Marjolein 06- 57 31 44 68

  Schiedam: start en einde in De 5 Molens, opgeven bij Anita 06 - 23 42 30 12

   of via vitaliteitenbeweging@seniorenwelzijn.nl.

  Deelname bedraagt 5 euro per persoon.

  naar nieuwsarchief