• Home
  • Nieuws
  • Buurtjes van Ut Schier verrassen De Hooftzaak

  7 november 2018

  Buurtjes van Ut Schier verrassen De Hooftzaak

  Vier maanden lang deden de ‘Buurtjes van Ut Schier’ mee aan de Stadsquiz Maassluis. Ze wonnen de hoofdprijs niet, maar sleepten toch een aardig geldbedrag in de wacht voor hun goede doel: Buurtcentrum De Hooftzaak. 

  De Stadsquiz was georganiseerd door de Historische Vereniging Maassluis (HVM), die dit jaar 35 jaar bestaat. Maar liefst 44 teams zijn van mei tot september druk bezig geweest om de 235 vragen en opdrachten van de quiz te volbrengen.

  Het inschrijfgeld van de deelnemers werd geschonken aan goede doelen, die elk team zelf mocht uitkiezen. De Buurtjes van Ut Schier,acht enthousiaste bewoners van de Prinsekade en de Groen van Prinstererkade, streden voor Buurtcentrum De Hooftzaak. Eind oktober bleek dat zij een bedrag van 335 euro hadden gewonnen!

  De cheque werd onlangs overhandigd aan Hooftzaakmedewerker Leen van Leeuwen: “Geweldig dat wij als goed doel zijn gekozen. Van dit mooie bedrag zullen wij een Playstation kopen. Elke vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur hebben wij hier namelijk een gamemiddag. Deze activiteit loopt zo goed, dat we wel een extra spelcomputer kunnen gebruiken!”

  buurtjes doneren stadsquizprijs

  Foto: De Buurtjes van Ut Schier verrassen De Hooftzaak met de door hen gewonnen geldprijs

  naar nieuwsarchief