• Home
  • Nieuws
  • Bavette trapt Hooftzaak Culinair af

  1 oktober 2015

  Bavette trapt Hooftzaak Culinair af

  Op maandag 12 oktober vond de eerste editie van ‘De Hooftzaak Culinair’ plaats. Meer dan 50 bezoekers van Buurtcentrum De Hooftzaak genoten van een heerlijk driegangendiner, bereid door het Maaslandse restaurant Bavette. Voor nog geen vijf euro per persoon konden zij kennismaken met culinaire hoogstandjes als carpaccio, steak en crème brûlée.

  De avond stond in het teken van ontmoeting, puur eten en aandacht. Robert van der Krogt, bestuurder van Stoed, vindt het belangrijk dat mensen elkaar (blijven) ontmoeten: “Ontmoeten is een belangrijk element om volwaardiger te kunnen meedoen in de samenleving. Hiermee hopen wij, samen met lokale tophoreca-ondernemingen zoals Bavette, ook juist kwetsbare mensen het gevoel te geven 'ertoe te doen'. Ik ben trots op deze samenwerking, want je kunt hierin alleen samen verder komen.”

  Maaike Sonneveld, die met ‘haar’ ‘Bavette belangeloos meedeed, kijkt terug op een geslaagde avond: “Wij wilden de mensen in De Hooftzaak de sfeer en beleving van ons restaurant laten ervaren. Met aandacht, een vriendelijk welkom en pure smaak. Goed voor de mens, goed voor de samenleving. Wij hebben dit niet alleen gedaan, want diverse sponsors werkten hieraan mee; Abbema wines stelde de wijnen ter beschikking en Trefzeker leverde het serviesgoed. Samen hebben we iets moois neergezet.”

  De Hooftzaak Culinair zal vier keer per jaar worden gehouden, telkens aan het begin van een nieuw seizoen. Lokale horecaondernemers die een keer willen meewerken, kunnen contact opnemen met het buurtcentrum.

  logo-bavette-boutique-restaurantLOGO.JPG

  abbema

  naar nieuwsarchief